Lifestyle

Plants VS Zombies – igrica za svačiju dušu

Na prvi pogled igrica izgleda lako i naivno, međutim, ako joj daš šansu shvatićeš da je suština dosta drugačija.

Sigurni smo da si makar jednom čuo/la ili imao/la prilike da igraš ovu fenomenalnu igicu. Naime, Plants VS Zombies (ili skraćeno PVZ) je strateška igrica nastala 2009. godine.

Na prvi pogled igrica izgleda lako i naivno, međutim, ako joj daš šansu shvatićeš da je suština dosta drugačija.

Gameplay

Na samom početku igrice bivaš napadnut od strane zombija. Kasnije upoznaješ glavnog lika, koji te sve ve vreme vodi kroz igricu, a njegovo ime je Crazy Dave. Tvoj glavni posao je da im ne dopustiš da uđu u kuću i pojedu ti mozak.

Da bi došli do kuće, zombiji moraju proći kroz dvorište, kasnije i kroz krov, a tu se krije i glavna poenta igrice. Sađenjem biljaka, kroz razne taktike koje možeš naći na internetu, ti braniš dvorište i ubijaš zombije. S obzirom na to da igrica pruža bezbroj mogućnosti, imajući u vidu broj biljaka i zombija kojih je nakon svakog nivoa sve više, ljudi su vremenom pronalazili najrazličitije moguće načine ne bi li prešli PVZ.

Igrica vremenom postaje sve složenija- nailaze novi zombiji, a ti dobijaš nove biljke. Sve to kasnije možeš pogledati u almanac-u gde stoje detaljna objašnjena za svaku biljku i zombija. Dvorište, koje je na početku vrlo jednostavno, vremenom se menja, tako da ti zombiji opsedaju kuću sa svih strana. Pored terena menjaju se i vremenski uslovi i doba dana, tako da je igrica time dodatno otežana.

Scena u igrici „Plants vs. Zombies“

Glavni cilj igrice je ubiti Dr. Zomboss-a, koji je i napravio sve ostale zombije. Pored standardne igre (tj, adventuremode-a), postoje i mini igre, i takozvane puzzle. Kada ubiješ Dr. Zomboss-a, otključava se i survival mode. Biljke možeš kasnije saditi u Zen Garden-u, ili ih unapređivati i kupovati u prodavnici (tj. Shop-u). Shop prestavlja važan deo igirce, a šta se sve krije u njemu, ostavljamo ti da saznaš.

Muzika i grafika

Kada je reč o grafici, s obzirom na  to da je igrica nastala relativno davno, ona nije na zavidnom nivou. Ipak, može se reći da je cela igrica dosta vedra i opuštajuća. Samim tim  odličan beg od svakodnevnih problema i obaveza. Tome doprinosi i odlična muzika, koja se menja u odnosu na teren na kome sadiš biljke kroz nivoe. Kada prvi put pređeš adventure mode dobijaš trofej i simpatičan soundtrack kao nagradu.

Novije verzije igrice

Pošto je prvi deo PVZ-a doživeo veliki uspeh kasnije su napravljeni i novi, unapređeni delovi.. Kasnije je igrica promenila žanr, pa najnovije verzije više liče na pucačke igrice poput Counter Strike-a, što je mnoge obradovalo ili razljutilo. Ovakav vid igre zove se Plants VS Zombies Garden Warfare, a vremenom je i ona unapređivana.

Treći PVZ-a izašao je 2019. godine, i pokupio veoma loše kritike. Mi ti ostavljamo da sam/a proceniš kako ti se dopada.

U zavisnosti od toga za koju se verziju odlučiš igricu možeš igrati na PC-u, Androidu ili na konzolama.

Igrica „Plants vs. Zombies“ na internetu

Šta kažu igrači?

Luka kaže da Plants VS Zombies igra od svoje sedme godine.

Volim PVZ jer stvarno ima mnogo opcija i taktika za ubijanje zombija. U starijim verzijama najviše mi se dopadala muzika i Zen Garden. Igrao sam i nove verzije, smatram da nisu loše, ali ipak daleko lošije od prvog- originalnog dela

Nađa misli drugačije. Ona kaže da je za igricu saznala preko društva u 4. razredu osnovne škole, jer su je tada svi igrali. Igrica joj je generalno nezanijmljiva i ne vidi njenu poentu, a za novije verzije nije ni znala.

Mia s druge strane deli Lukino pozitivno mišljenje. Kaže da joj se igrica odmah dopala, upravo zato što je dinamična i drži pažnju. Super je što nakon svakog nivoa igrica postaje sve teža, pa iziskuje veliki trud da bistenapredovali dalje i prešli je. Novije verzije su mi okej, mada mislim da može mnogo bolje. 

Mi ti toplo preporučujemo da instaliraš, ili se na kratko vratiš ovoj fenomenalnoj igrici. Sigurni smo da će ti pomoći da zaboraviš na svakodnevne probleme i usredsrediš se na nešto vedrije.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bojanmihajlovic
2 godine pre

how to instal plants ve zombies