Vesti

Počinje jubilarni peti PozitivNI festival

Ovogodišnji program festivala održaće se od 30. maja do 2. juna u parku Čair u Nišu. Ulaz je besplatan.

Jubilarni peti po redu PozitivNI festival održaće se od 30. maja do 2. juna u parku Čair. Pored mnogobrojnih radionica, izložbi klasične i alternativne umetnosti posetioci će moći da uživaju u odličnom muzičkom sadržaju na binama koje će se nalaziti na tri lokacije u samom parku.

Ulaz je, kao i svake godine, besplatan, a festival je otvoren za posetioce svih uzrasta.

KlasičNI dan ~ 30.maj 18-22h

Prvi dan festivala započeće muzičko-scenskim spektaklom u produkciji „Harmony and understandinga“ povodom obeležavanja 40 godina kultnog filma Kosa“.

Pored toga skoro 100 niških muzičara i umetnika učestvovaće na svečanom otvaranju i od 18h moći ćete da prisustvujete koncertimaučenika Srednje muzičke škole i studenata Fakulteta umetnosti iz Niša.

foto: PozitivNI festival

Tokom celog dana u parku će biti postavljena izložba nagrađivane ruske slikarke Sofije Ječine, a od 20 sati biće premijerno prikazan igrani film „Lui Lack, tu no tienes la culpa“ Nišlije Stefana M. Mladenovića.

NIški dan ~ 31. maj 19-23h

Buđenje urbane kulture obeležiće nastup najveće jugoslovenske dive Josipe Lisac, dok će publika takođe moći da uživa uz zvuke pančevačke grupe ,,Zašto Kafka?’’ od 19h i benda „Hotspot“ od 20h.

RadosNI i AlternativNI dan ~ 1. jun

·         10-15h

Prvi deo programa predstavlja umetničko-zabavni dan za decu ispunjen kreativnivnim i interaktivnim radionicama, predstavama, bioskopskih projekcijama, animatorima i plesnim i muzičkim programom.

·         18-02h

Drugi deo posvećen je alternativnoj umetnosti i obeležiće ga nastupi bendova „Ničim izazvan“ i „Lollobrigida“ kao i koncert Bojane Vanturišević.

foto: PozitivNI festival

Pored toga, posetioci će moći da uživaju u izložbamaalternativne umetnosti, hip-hopu, jazz baletu i imaće priliku da saznaju nešto više o body artu, stripovima i grafitima.

PrirodNI dan ~ 2. jun 10-20h

Ovaj dan, koji je u znaku porodice i rekreacije, obeležiće preko 20 sportskih i rekreativnih klubova iz Niša i Beograda, koji će posetiocima omogućiti da se u oprobaju u različitim aktivnostima.

Više informacija možete naći na portalu pozitivni.rs ili na Facebook stranici i Instagram profilu festivala.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare