Vesti

Poskupljuje školarina na Pravnom fakultetu u Nišu

Na sednici Nastavno-naučnog veća Pravnog fakulteta u Nišu održanoj 26. januara, usvojen je Predlog odluke o povećanju školarine sa 83.000 na 86.000 dinara.

Predlog je usvojen jednoglasno od strane profesora, dok studenti nisu imali pravo glasa. Savet fakulteta bi trebalo danas, u petak 28. januara, da odlučuje o predlogu. Predstavnici studenata u Nastavno-naučnom veću istakli su prigovor na osnovanost povećanja školarine. Studentski parlament Pravnog fakulteta i Savez studenata Pravnog fakulteta pokrenuli su peticiju protiv povećanja školarine. Peticiju možeš pronaći ovde.

Kao odgovor na postavljene primedbe i pitanja, dobili smo odgovor da su takvo pitanje očekivali, da su dugo većali koliko da podignu školarinu i da su na kraju odlučili da to bude 3.000 dinara, jer smatraju da to nije veliko opterećenje za studente. Takođe su napomenuli da je poslednje povećanje školarine bilo pre 5 godina, ne dajući konkretan odgovor na naša pitanja i primedbe, navodi se u saopštenju Saveza studenata Pravnog fakulteta.

Studenti nezadovoljni poskupljenjem

Ne znam na osnovu čega je doneta odluka o povećanju školarine. Racionalno posmatrajući situaciju mislim da poskupljenje nije opravdano. S obzirom na to da je na Pravnom fakultetu nastava u potpunosti organizovana po onlajn sistemu, ne mogu da prepoznam dodatne troškove fakulteta. Mislim da su troškovi manji, kaže Pavle Popović, student Pravnog fakulteta u Nišu, za Youth Vibes.

Pavle ističe i da je ovo drugo povećanje školarine na Pravnom fakultetu od uvođenja onlajn nastave.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare