Konkursi

Postani vršnjački fasilitator iz oblasti medijske pismenosti

Program medijske pismenosti Saznaj i razaznaj objavio je konkurs za Obuku za vršnjačke fasilitatore online kursa medijske pismenosti Promišljeno&Provereno iz Niša.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane srednjoškolce (16-19 godina) u Nišu koji žele da nauče nešto novo, steknu osnovne veštine medijske pismenosti i kritičkog promišljanja medijskih sadržaja, i prenesu stečena znanja svojim vršnjacima.

Predznanje u ovoj oblasti nije neophodno, navode organizatori.

Polaznici će biti u prilici da steknu veštine prepoznavanja lažnih vesti i medijskih manipulacija. 

Učesnici su u obavezi da prethodno samostalno završe online kurs medijske pismenosti Promišljeno&Provereno, da učestvuju na dvodnevnoj obuci koja će se održati 10. i 11. septembra u popodnevnim časovima i da nakon pohađanja obuke, znanja i veštine koje su stekli podele sa svojim vršnjacima kroz sprovođenje makar jedne radionice o medijskoj pismenosti.

Predavači koje ćeš imati prilike da upoznaš ukoliko budeš pohađao ovu obuku su Stefan Janjić (Fake News tragač), Tijana Bumbić (Novosadska novinarska škola) i Ana Duraki (Program medijske pismenosti Saznaj i Razaznaj).

Kako se prijaviti?

Prijave za učešće otvorene su do 27. avgusta, a broj učesnika je ograničen. Možeš se prijaviti OVDE. Sva dodatna pitanja možeš poslati na mejl: adjokic@irex.org.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare