Konkursi

Poziv za trening za trenere u oblasti medijske pismenosti

Konkurs za trening za trenere u oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga otvoren je do 17. marta u ponoć, a mogu se prijaviti zainteresovani mladi od 18 do 29 godina.

Polaznike očekuje program koji obuhvata četiri dvodnevna modula, od kojih će se tri održati onlajn, a poslednji će se održati uživo u Podgorici. Teme modula su: interkulturalni modul, različitosti i govor mržnje u medijima, vođenje virtuelnih razmena i vođenje interkulturalnih dijaloga. Radni jezik treninga je engleski.

Nakon završetka modula, svaki trener će facilitirati 6 do 8 virtuelnih interkulturalnih razmena za srednjoškolce i studente. Polaznici će na kraju programa dobiti sertifikat. Nakon uspešno završenih razmena, za svakog od njih obezbeđena je novčana naknada od 500 evra. 

Mogu se prijaviti mladi od 18 do 29 godina, sa iskustvom u omladinskom radu, dobrim poznavanjem engleskog jezika i motivacijom za rad u multikulturalnim sredinama. 

Prijava koju čini prijavni formular i CV može se podneti putem mejla aleksandar@media-diversity.org . Uz prijavu je obavezno navesti preferenciju za rad sa studentima ili srednjoškolcima. 

O ishodu procesa selekcije svi kandidati biće obavešteni putem mejla do 26. marta. 

Od polaznika se očekuje redovno prisustvo na modulima, aktivno učešće, prenošenje stečenih znanja i sprovođenje 6 do 8 virtuelnih radionica. 

Poziv je otvoren u okviru projekta Mladi zapadnog Balkana – Virtuelna razglednica. Cilj programa je da poboljša medijsku pismenosti i podstakne kritičko razmišljanje mladih, kao i da stvori interkulturalni dijalog između mladih u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare