Konkursi

Prilika za mlade u oblasti ekologije: U toku prijave za dodelu strateških grantova WWF-a

Do 22. septembra u 15h otvorene su prijave za konkurs Svetske organizacije za prirodu (WWF) za dodelu strateških grantova za registrovane organizacije civilnog društva Srbije koje se bave pitanjima zaštite životne sredine i klimatskih promena.

Strateški grantovi dodeljuju se u okviru projekta Akcije Srbije u oblasti zaštite životne sredine, prirode i klime — Bezbedna priroda i klima, koji WWF sprovodi uz podršku Evropske unije kroz Program podrške civilnom društvu. Zainteresovane organizacije civilnog društva imaju priliku da pošalju projektni predlog i steknu uslov za dobijanje strateškog granta u visini od maksimum 18.000,00 evra.

Sastanak WWF-a
Sastanak o projektu; Foto: Aleksandra Ugarković

Šta podrazumeva strateški grant?

Program podrške civilnom društvu za projekte koji doprinose ciljevima Akcije Srbije podrazumeva:

  • finansijsku podršku za sprovođenje projekta iz oblasti zaštite životne sredine u maksimalnom iznosu od 18 000,00 € po projektu;
  • jačanje finansijskih, programskih i operativnih kapaciteta;
  • tematsko umrežavanje OCD, institucija i domaćih i međunarodnih organizacija.

Prijava na konkurs

Podnošenje predloga projekata vrši se isključivo elektronskim putem, slanjem tražene dokumentacije na imejl adresu: grantovis@wwfadria.org.

Detaljno uputstvo za podnošenje prijave možeš da pronađeš OVDE.

Konkurs Bezbedna priroda i klima, WWF
Foto: Instagram/WWF Adria-Srbija

Mladi i projekat WWF-a

O samom projektu i odazivu mladih na isti, Aleksandra Ugarković,  saradnica za komunikacije na projektu, za Youth Vibes navodi:

Ideja SAFE projekta i jeste da se osnaže i podrže mlade organizacije civilnog društva u Srbiji. Nekako pretpostavljamo da mlade organizacije podrazumevaju i mlade ljude koji su od skoro počeli da se uključuju u javni život na ovaj način. Svima je jasno da mladi imaju više volje i želje i spremni su da se sa više žara posvete brizi o svom životnom okruženju.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare