Vesti

Prvi festival DAH Teatra

DAH Teatar, u saradnji sa partnerskim organizacijama, realizovaće prvi festival Umetnost i ljudska prava u periodu od 23. do 28. oktobra 2020. godine povodom obeležavanja 70. godina od potpisivanja Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Festival

Festival će predstaviti niz događaja koji su besplatni i otvoreni za sve. Donacije će biti dobrodošle, a sav prikupljeni novac će se donirati u Fond solidarnosti za najugroženije nezavisne umetnike.

Program čine performansi, predstave, filmovi, instalacije, radionice, debate i susreti umetnika, aktivistai publike. Poseban deo festivala činiće konferencija Umetnost u izazovnim kontekstima iz ugla rodne ravnopravnosti. Aktivnosti će se održavati na otvorenim prostorima kao što su parkovi, ulice, trgovi, kao i zatvorenim prostorijama teatara, muzeja, kulturnih centara, uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja kao i u specifičnim prostorima, izabranim posebno za realizaciju radova.

Cilj festivala je da se inspirišu i osnaže građani da preuzmu aktivnu ulogu u svojim zajednicama, da se ljudska prava više ne shvataju kao nešto što je nametnuto spolja, već da je odgovornost na svakom pojedincu da se angažuje.

Kako da se prijaviš?

Ukoliko želiš da se prijaviš za događaj, to možeš da učiniš na ovom linku. Ako te interesuju radionice, prijavu možeš pronaći na ovom linku.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare