Modern art

Put do MTV-a: Tamara Popović

Mladi autori su preuzeli scenu u Srbiji poslednjih meseci i to najbolje pokazuju veliki uspesi neafirmisanih ili sveže afirmisanih bendova u poslednjoj godini. Među solo autorima se zasigurno može izdvojiti Tamara Popović, 24-godišnja Beograđanka koja iza sebe ima tri hita koja su na radiju i plejlistama bez prestanka.

Tamara, poznatija kao Tam, objavila je pesmu Kako treba u junu prošle godine, a onda se u toku protekle 4 nedelje prikazala javnosti sa pesmama Na holdu i Sve dalje.

Kako i ona kaže, pesme se svrstavaju u pop žanr, ali ima i elemenata R&B-a, trepa, ali i alternativnog roka. Najavljuje i da će se ti žanrovi više čuti u narednim numerama koje bude izbacivala.

Otkad sam bila klinka, bavim se izvođačkim umetnostima, a prvu pesmu sam napisala sa 16 godina. Od formalnog muzičkog obrazovanja imam završenu samo jednu godinu klavira, ali iako formalno obrazovanje ima svojih prednosti, lično sam veliki pobornik neformalnog obrazovanja umetnika, kaže Tamara.

Poslednje dve pesme, na kojima se i najviše radilo, imaju duboke poruke, koje su u jednoj meri protivrečne. Dok prva pesma govori o polulažnom osećaju ušuškanosti i sigurnosti, druga slavi slobodu i samostalnost.

foto: privatna arhiva

Pesma Sve dalje je objavljena je na svim globalnim MTV sajtovima. Ova pesma je prikazana i kroz muzički spot na kojem je radio niz mladih umetnika u sferi muzike, dizajna i fotografije i videografije. Tamara napominje i da je sve počelo kada su Andrija Ilić i Mihajlo Đorović, poznatiji kao Summer Deaths, došli na ideju da napišu pesmu za nju.

Andrija se bavi dramaturgijom i bilo je prirodno da on uradi spot. Od početka su sa nama bile Milica Cimi Drimić (fotografija, režija), Anđela Zebić (produkcija) i Iva Ilić (scenografija), a kasnije se pridružila i Lara Popović (kostimografija). Nabrajala bih još jako dugo, važno je da su to sve mladi umetnici u čiji talenat i potencijal snažno verujem, objašnjava Tamara, opisujući ekipu iza spota za njenu poslednju pesmu.

Ono što čini Tamaru izuzetno uspešnom autorkom, iako ima svega 24 godine, je to što je ona već potpisala ugovor sa izdavačkom kućom Universal Music, čime se može pohvaliti mali broj izvođača iz Srbije. Podsećanja radi, prvi solo izvođač iz naše zemlje koji je potpisao ugovor je to uradio 2015. godine, što govori o veličini tog potpisa.

Zapravo, sasvim slučajno, jednim nasumičnim susretom i mojom ludom srećom da su oni tražili nekog kao što sam ja, jer sam ja tražila nešto što su oni, ne znajući da postoji, odgovara Tamara na pitanje o potpisu za Universal Music.

Tamara trenutno radi na EP-u i nekoliko saradnji sa drugim autorima. Kada je reč o koncertima, kaže da ćemo morati da sačekamo još malo, pre svega dok je ceo svet obuzet daleko bitnijim problemima.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare