Konkursi

Raspisan konkurs za najbolji omladinski medijski sadržaj

Regionalni konzorcijum „WeB Media Literacy“ raspisao je konkurs za najbolji omladinski medijski sadržaj. Prijave su otvorene do 20. septembra.

Konkurs je namenjen mladima od 18 do 30 godina koji su novinari omladinskih i mejnstrim medija, a koji u svom svakodnevnom radu obrađuju omladinske teme. Na konkurs se mogu prijaviti i studenti novinarstva.

Radove mogu poslati mladi novinari sa teritorije Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni treba da obrađuju teme mladih, omladinskih politika, prilika za mlade, izazova i problema sa kojima se mladi susreću, teme obrazovanja, zapošljavanja, mobilnosti mladih i slično.

Radovi mogu biti u formi teksta ili video sadržaja, a prednost će imati analitičke priče.  Moguće je prijaviti radove koji su kreirani u periodu od septembra 2021. do dana objavljivanja konkursa, kao i one koji će biti objavljeni do dana zatvaranja konkursa. Studenti novinarstva mogu prijaviti sadržaje koje su kreirali u okviru prakse na fakultetu.

Na konkurs se može prijaviti jedan ili grupa autora od najviše 3 osobe. Jedan kandidat ili grupa može predati maksimalno jednu prijavu. Prijave na konkurs se vrše slanjem aplikacionog formulara na mejl: webmedialiteracy@gmail.com sa naslovom: „Prijava_Konkurs za mlade novinare/ke“.  Aplikacionu formu možeš preuzeti ovde, a popunjen formular treba poslati na navedeni mejl.

Autor ili grupa autora čiji medijski sadržaj bude izabran kao najbolji, dobiće priliku da uz pokrivene troškove boravi na finalnoj konferenciji u Novom Sadu. Konferencija predstavlja završnu aktivnost dvogodišnjeg projekta i održaće se sredinom oktobra 2022. godine.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare