Lifestyle

Regionalni projekat “Autoput obrazovanja”

Ove dve grupe prepoznale su važnost regionalne saradnje po pitanju obrazovanja. Kao jedan od stubova moderne države, obrazovni sistem u opasnosti je od urušavanja, tako da čak i bez finansijske podrške, odlučne su da pokrenu promene.

Neformalna grupa Pokreni se! iz Srbije i web platforma Eureka Zone iz BiH su pokrenuli projekat Autoput obrazovanja. Cilj ovog projekta je da se sa ekspertima iz različitih polja, kroz dve panel diskusije, približe teme o kojima se ne priča dovoljno u formalnom obrazovanju, a koje su mladima veoma bitne.

Ove dve grupe prepoznale su važnost regionalne saradnje po pitanju obrazovanja. Kao jedan od stubova moderne države, obrazovni sistem u opasnosti je od urušavanja, tako da čak i bez finansijske podrške, odlučne su da pokrenu promene.

Koje su to teme panela i zašto su bitne?

Ovaj projekat je podeljen na dve celine. Obrađivanjem tema prvog panela učesnici će dobiti informacije o tome kako da se najbolje nose s izazovima današnjice. Učesnici će dobiti odgovore na pitanja:

  • Kako odgovorno korisiti novac?
  • Kako se nositi sa pritiskom u stresnim situacijama?
  • Da li je važnije trenirati ili se zdravo hraniti?

I na još mnogo sličnih pitanja od strane učesnika.

Na drugom panelu pričaće se o smeru i svrsi online nastave, tačnije šta će se desiti posle vakcinisanja učenika. U razgovoru sa stručnjacima dobiće se odgovori na pitanja vezana za budućnost školovanja u regionu.

  • Nastava posle vakcine?
  • Koje je usmerenje i svrha online nastave?
  • Koje korisne savete nude stručnjaci za online nastavu?
  • Da li će kombinovani model nastave biti opcija posle pandemije ili ipak nešto drugo?

Panel 1: Ovo vas nisu učili u školama!

Prvi Panel pod nazivom Ovo vas nisu učili u školama biće održan 14. marta 2021. godine od 13 do 15 časova na Zoom platformi. Teme koje će ovaj Panel obuhvatiti su:

  • Finansijsko planiranje za mlade
  • Menadžment vremena i stresa
  • Uloga fitnessa u životu mladih

Link za prijavu:  https://forms.gle/PU8eDHXjyRByJhjR7

Panel 2: Vakcinisan/a sam, mogul’ sad u školu?

Drugi Panel pod nazivom Vakcinisan/a sam, mogul’ sad u školu? će biti ogranizovan 21. marta iste godine u istom terminu, od 13 do 15 časova, takođe na Zoom platformi. Tema o kojoj će se razgovarati biće nastava nakon COVID-a 19.

Link za prijavu:  https://forms.gle/mz6Wx1bqTMtsARuP7

Imena gostiju Panela će biti postepeno objavljivana na društvenim mrežama Pokreni Se! i Eureka Zone.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare