Teen news

Šesti Forum mladih naučnika u Nišu

U četvrtak, 5. marta u Svečanoj sali Univerziteta u Nišu biće održan Forum mladih naučnika pod sloganom Ne rugaj se talentima.

Forum mladih naučnika biće održan u četvrtak, 5. marta u Svečanoj sali Univerziteta u Nišu sa početkom u 11:30h. Cilj foruma jeste promovisanje učenika, studenata, profesora, kao i upoznavanje sa obrazovnim sistemom u Australiji.

Tema ovogodišnjeg foruma je Ne rugaj se talentima, a učesnici će diskutovati koliko su devojke prisutne u nauci i sa kakvim problemima se one susreću.

Imaćemo 4 heroine, 4 mlade i talentovane devojke koje se bave naukom. Želimo da ih osnažimo i da motivišemo ostale da krenu njihovim stopama, navodi Jovan Milić, osnivač foruma.

Ovogodišnje panelistkinje na forumu su Isidora Tasić, studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu,
Emilija Jovanović, studentkinja Biološkog fakulteta u Beogradu, Sara Milošević, učenica Gimnazije u Inđiji i Jelena Zdravković, učenica ETŠ Mija Stanimirović u Nišu. Tema panela biće Devojke u nauci: Ima li predrasuda i koliko je teško biti najbolja u nauci?

Tradicija ovog foruma je da svake godine određena država predstavlja svoj obrazovni sistem. Ove godine je to Australija, čiji je obrazovni sistem izuzetno razvijen.

Na forumu će svi prisutni imati priliku da čuju Elizabet Bakan, drugu sekretarku u Ambasadi Autralije, koja će predstaviti školovanje u Australiji i kako izgleda jedan običan radni dan u nekoj školi u Australiji.

U sklopu foruma biće predstavljen film Prijateljstvo dva naroda, prijateljstvo koje traje, a u sklopu svečanog otvaranja nastupiće Vojni orkerstar i hor Čarolija.

Ulaz je slobodan, uz obaveznu prijavu, koje su otvorene do 3. marta.

Celokupan program foruma dostupan je na sajtu Organizacije Nađi Raula.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] godine kao panelista je učestvovala na konferenciji Neka bolja budućnost, kao i na šestom Forumu mladih naučnika u Nišu. Za ova angažovanja navodi da su veoma značajna u motivisanju mladih ljudi da se […]