Lifestyle

Sofija Stević: Na putu do zvezda

Sofija je želela da pokaže svoje sposobnosti, radi na sebi i stekne nova iskustva. Način za to videla je u učešću u Pinkovim zvezdicama.

Mnogi ljudi imaju talenat ili hobi u kome uživaju. Međutim, nemaju svi dovoljno hrabrosti da svoje umeće podele sa drugima. Gledajući televiziju, sigurno si se sureo/la sa raznim takmičenjima motajući kanale. Da li si se zapitao/la kakav je put do pojavljivanja na sceni i da li je teško nastupati pred žirijem i publikom? O svom iskustvu pričala nam je Sofija Stević.

Sofija Stević, sedamnaestogodišnja Požarevljanka, bila je učesnica Pinkovih zvezdica 4 i članica prve Nescafé 3in1 Generacije. Još na početku osnovne škole je kod sebe prepoznala talenat, a na predlog nastavnice muzičkog upisala je solo pevanje u MŠ ,,Stevan Mokranjac’’ u Požarevcu.

Na solo pevanje sam krenula u sedmom razredu i bila najmlađi polaznik na ovom smeru. Zahvaljujući svojoj profesorki Marti Blagojević, naučila sam da je samopouzdanje i te kako važno za posao pevača, kaže ona.

foto: privatna arhiva

Sofija je želela da pokaže svoje sposobnosti, radi na sebi i stekne nova iskustva. Način za to videla je u učešću u Pinkovim zvezdicama. Međutim, učešće na takmičenju nije uopšte jednostavno. Sofija kaže da joj nastupanje pred velikim auditorijumom nije bilo nimalo lako zbog odgovornosti koju je osećala i treme. Svoje nastupe je pripremala po nekoliko dana, a bilo je i pesama koje je ranije izvodila. Želela je da izbor njenih pesama bude raznolik kako bi pokazala svoju svestranost.

Čak i oni koji nemaju nikakvog iskustva sa takmičenjima mogu da pretpostave da je podrška jako važna za uspeh. Sofija navodi da joj je podrška porodice, prijatelja i okoline najvažnija. Na svakom takmičenju je mogla da računa na pomoć svojih roditelja i prijatelja i na tome im je naročito zahvalna. Podrška publike je takođe važna, jer je publika ta koja od određenog dela takmičenja glasa za svoje favorite i bodri ih tokom snimanja.

Podrška publike veoma znači i zaista mi je prijalo kada bi me neko upitao za fotografiju ili uputio neku lepu reč, govori ona.

Naravno, tu su i školske obaveze sa kojima se treba nositi pored obaveza oko takmičenja. Pitali smo Sofiju da li je uspela da izbalansira između škole i takmičenja. Kaže da joj je otežavajuća okolnost bila što je tada tek krenula u prvi razred Požarevačke gimnazije. Bojala se da neće uspeti da nadoknadi sve propušteno u školi zbog izostajanja, kako kaže, ali je ipak održala svoj odličan uspeh.  Sofija je i član dramske sekcije i hora, a u slobodno vreme čita i ide u teretanu. Takođe, dodaje da solidno crta kada ima inspiraciju.

foto: privatna arhiva

Kompanija Nestlé organizovala je nagradni konkurs kojim bi podržala mlade talentovane ljude u Srbiji, pod nazivom Nescafé 3in1 Generacija. Svako ko je želeo da učestvuje je slao snimak u kome bi se predstavio svojim talentom. U prvom delu glasanja učestvovala je publika, tako da su lajkovi bili presudni za prolazak u drugi krug. Nakon što vreme za glasanje istekne, stručni žiri bira 10 najboljih od 31 kandidata sa najviše glasova. Sofija je odlučila da pokuša. U snimku kojim se predstavila pevala je pesme različitih žanrova i pridobila glasače svojom svestranošću.

Poziv na konkurs za Nescafe 3in1 generaciju je videla mama, koja je duboko verovala u moj uspeh i bila ubeđena da ću, ukoliko se prijavim, ući i u top 10, navodi za YV.

Trud se isplatio i Sofija ističe da je ponosna na sebe i svoju okolinu koja ju je podržavala. Kako kaže, još uvek nema jasno definisane planove za budućnost. Budući da je, kako kaže, muzika njena najveća ljubav, jako bi volela da joj pevanje makar bude hobi, ako ne odluči da se time bavi.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare