Lifestyle

Staša Nikolić: Glumački put je težak, ali i vrlo uzbudljiv

Glumačka profesija je iz godine u godinu jedna od najatraktivnijih među mladima. Međutim, nisu svi te sreće da imaju hrabrosti i talenta da se upuste u njene vode. Staša Nikolić, mlada glumica, zasigurno poseduje oba kvaliteta.

Glumačka profesija je iz godine u godinu jedna od najatraktivnijih među mladima. Međutim, nisu svi te sreće da imaju hrabrosti i talenta da se upuste u njene vode. Staša Nikolić, mlada glumica, zasigurno poseduje oba kvaliteta.

Staša je već sa 17godina upisala Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, kao prva na listi kandidata, a već sa 22 diplomirala u klasi profesorke Marije Milenković. Ova rođena Nišlijka je trenutno na master studijama glume i kaže da se njome nije bavila od malih nogu, već je više bila usmerena ka muzici, pošto svira klavir i peva.

Prvo interesovanje se javilo kroz ples i pokret, kada sam uopšte otkrila glumački izraz, ali oduvek sam obožavala filmove i serije. To mi je bio glavni izvor zabave i opuštanja, kaže Staša za Youth Vibes.

Foto: privatna arhiva

Tate kao najznačanjiji dosadašnji projekat

Staša je igrala mnoge televizijske uloge, a između ostalih i Ivu u seriji Tate, koja je nedavno završila svoje emitovanje nakon 180 epizoda. Nju ističe kao najznačajniju u njenoj dosadašnjoj karijeri.

To je moja prva značajna uloga u velikom projektu, koja mi je donela ogromno iskustvo. Rad sa kamerom, koji na fakultetu imamo tek na 4. godini na predmetu „Glumac pred kamerom“. Imala sam tu sreću da moj profesor Nebojša Basić baš bude direktor fotografije na seriji, to mi je dosta pomoglo. Davao mi je značajne savete i upućivao me kako najubedljivije glumiti pred kamerom, a opet sa merom, kaže Staša o iskustvu sa snimanja ove serija.

Gluma u doba pandemije

Činjenica je da se mnogo toga izmenilo od početka pandemije koronavirusa, pa tako i snimanja serija i filmova i predstave. Kako Staša navodi, na snimanju su mere stroge, maske ne nose samo glumci u kadrovima. Takođe kaže da joj mnogo toga nedostaje iz života pre korone.

Nedostaje mi druženje sa prijateljima, noćni izlasci i putovanja. Nedostaje mi pozorište bez maski, par puta smo otkazivali predstave deset minuta pre početka zbog nečije povišene temperature, kaže ona.

Foto: privatna arhiva

O glumačkoj profesiji..

Stašin glumački otac iz serije Tate, Andrej Šepetkovski, je kroz lik Marka Kršića prikazan kao neuspešan glumac kome ta profesija ne može da donese dovoljno novca za život. Staša kaže da je glumački put je težak, pun prepreka, novih izazova, ali i vrlo uzbudljiv.

Naravno da postoji faktor sreće, ali treba ići ka svojim ciljevima, iskoristiti dobro svaku priliku i biti otvoren za nova iskustva. Za glumca je važno da izlazi iz svoje zone komfora, da se ne ponavlja i da uvek ide u nepoznato i istražuje, navodi ona.

Staša devojkama koje razmišljaju o glumačkoj akademiji, a ne dobijaju podršku svojih roditelja zbog mišljenja da za glumce nema posla, poručuje da slušaju sebe i da probaju, ako je to ono sto zaista žele.

Svuda je teško doći do posla, malo je tržiste, ali ako se nekad snima – to je danas. Treba ipak biti optimističan i slušati sebe i svoju intuiciju, kaže ona.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare