Sport

Strahinja Pavlović: Bez straha odlazim u Monako

Talentovani štoper Partizana, Strahinja Pavlović, otkriva put do jednog od većih klubova francuske lige - Monaka.

Fudbal kao porodični sport

Snažni defanzivac kluba iz Humske 1, Strahinja Pavlović, potiče iz porodice u kojoj je fudbal, jednostavno način života. Za fubdalskom loptom jurio je i njegov otac, ljubav je preneo i na sinove. Strahinja se od malih nogu nije razdvajao od lopte baš kao i njegov mlađi brat.

Otac mi je oduvek bio uzor, njegove savete sam najviše slušao. Kritikovao me je i hvalio u isto vreme. Zbog njega sam i počeo da se bavim fudbalom i pokazalo se kao dobra odluka, rekao je Pavlović.

Igra u Partizanu


Kao debitant u jednom od najvećih klubova Srbije, Partizanu, Strahinja se pokazao kao vrlo talentovan i sposoban fudbaler. Zbog maksimalnog zalaganja na svakoj utakmici za njega su postali zainteresovani mnogi evropski klubovi koji su se odmah dali u trku, ko će Partizanu i njemu ponuditi bolje uslove, ne bi li ga ubedili da pojača njihove redove. Trener Partizana, Savo Milošević, više puta je isticao Strahinjine sjajne partije na terenu i smatra ga izuzetno talentovanim odbrambenim igračem.

Savo je fenomenalan trener i veoma dobra osoba, stalno ističem njegove kvalitete i mislim da je doneo nešto novo u Partizan, istakao je Strahinja Pavlović.

Često se u klubovima vodi borba oko toga kojih 11 igrača će započeti utakmicu. Saigrači su osobe koje u tome imaju presudni uticaj na igrača kao individuu. Odnosno, oni su tu da pomognu novom mladom igraču u napretku i usavršavanju, a sa druge strane otežavaju uspeh i ne pružaju nikakvu podršku. Pavlović je imao samo lepa iskustva.

Kada imate složan tim, sve ide lako. Svaki saigrač mi je pružio podršku i brzo sam se navikao.

Poziv u Monako

Priče o nespornom talentu i veštinama, privukle su i skaute francuskih klubova. – I to, ni manje ni više nego Monaka. Pored Nejmara, Memfisa Depaja, Kavanija, i drugih igrača koji su u ovom sportu jedni od najboljih na svetu, koji igraju u francuskoj Ligi 1, šansu da se nađe među njihovim redovima dobio je i Strahinja. Postavljaju se pitanja, da li kod mladog Pavlovića ima straha i nesigurnosti? Da li je dovoljno hrabar da se oproba sa današnjim velikanima fudbala?

Bez straha idem u Monako. Iskreno, jedva čekam da odem i vidim kako sve to izgleda i da se oprobam u novoj ligi i klubu. Videćemo kako će funkcionisati igra , i spreman sam da se pokažem protiv najboljih, i saznaćemo ishod.

Strahinja još nije počeo da uči francuski, ali čim stigne u Francusku hoće. Jezik bi mu znatno pomogao u snalaženju i sporazumevanju među igračima i trenerom.

Što se tiče francuskog jezika, počeću da ga učim kada budem stigao u Monako, dodao je Pavlović.

Reprezentacija

San svakog profesionalnog fudbalera jeste da zaigra za reprezentaciju Srbije. To je pokazatelj njegovog individualnog kvaliteta i truda. Gledajući starije generacije igrača, poželeo je i on da se nađe u prvih 11 naše zemlje. Za svakog sportistu, poziv sa sobom nosi veliku odgovornost i posvećenost.

Nadam se pozivu selektora Tumbakovića, i mislim da ću uskoro zaigrati za A reprezentaciju,rekao je Pavlović.

Našim čitaocima i budućim mladim fudbalskim generacijama, kojima je možda uzor, ima da poruči sledeće:

Mislim da je najbitnije za sve mlađe generacije da svakodnevno treniraju, da budu uporni i ako hoće da se bave fudbalom da mu se maksimalno posvete.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miran
Miran
3 godine pre

Bravo sara