Lifestyle

Stres nije granica: Kako da prođeš fakultetsku godinu što bezbolnije?

Ove godine Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Lokalni komitet Beograd (EESTEC LC Belgrade) je došlo na ideju da kroz niz interaktivnih treninga pomogne studentima da srećniji i sa manje stresa prođu kroz fakuletetsku godinu.

U novembru ove godine organizuju se besplatne radionice ličnih i profesionalnih veština Stres nije granica za sve zainteresovane studente Univerziteta u Beogradu. Radionice se održavaju uživo (ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli), 6. novembra 2021. godine i prisustvovaće im odabranih 40 studenata. 

Znamo da je danas i sa fakultetskom diplomom jako teško naći posao. Konkurencije jemnogo jer se mladi sve više angažuju, i svako znanje je od koristi. Radionica mekih veštinapruža priliku studentima da saznaju nešto što ih neće niko naučiti na fakultetima, što će impomoći da, sa minimalnom dozom stresa, završe svoje školovanje, a po čemu će imatipriliku da se istaknu. Verujem da studenti i ovu priliku da se unaprede ne treba da propuste, poručuju organizatori projekta.

Ovaj projekat se finansira od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, arealizuju ga Mladi istraživači Srbije u patnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz SremskihKarlovaca, Tim 42 iz Leskovca, CeGraD iz Obrenovca i GM optimist iz Gornjeg Milanovca.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem forme na sajtu eestec.etf.rs, kao i u opisu profila na njihovoj Instagram stranici do 31. oktobra. 

O Udruženju studenata elektrotehnike Evrope – Istek 

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek (EESTEC) predstavlja apolitičnu, nevladinui neprofitnu volontersku organizaciju. Istek je osnovan 1986. godine u Ajdhovenu, u Holandiji,a danas postoji na 48 univerziteta u 24 države Evrope. Istek okuplja studente elektrotehnike iračunarstva širom Evrope sa ciljem unapređenja njihovog akademskog, profesionalnog idruštvenog života. Kroz brojne aktivnosti, uključujući stručne radionice, kulturne razmene iinternacionalne konferencije, Udruženje podstiče širenje mreže internacionalnih kontakata,kao i razmenu ideja između budućih inženjera. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravančlan Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najbrojnijih i najbolje organizovanihkomiteta u Evropi.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare