Lifestyle

Survivor Srbija: Veliki povratak na male ekrane

Nakon skoro dvadeset godina, nagrađivani TV format Survivor vraća se na srpske male ekrane. Stiže li nam, nakon ere jeftinih i krajnje vulgarnih komercijalnih rijalitija, osveženje u vidu kvalitetnog zabavnog rijaliti programa?

Survivor će se ovog puta odvijati u Dominikanskoj Republici, a trajaće oko tri meseca. Ovde će takmičari, koji mahom do sada nisu bili poznati javnosti, imati prilike da ispitaju svoje granice, kako fizičke tako i psihičke. Najizdržljiviji i najuspešniji među takmičarima osvojiće novčanu nagradu.

Rijaliti će biti emitovan na televiziji Nova S, a prijave za ovaj rijaliti su već uveliko otvorene. Kandidati će pre odlaska na egzotičnu destinaciju biti podvrgnuti raznim testiranjima i zdravstvenim pregledima. Na taj način se utvrđuje da je kandidat potpuno zdrav i spreman za ekstremne izazove koji ga čekaju.

Visoka produkcija i takmičari

Ovaj višestruko nagrađivani TV format već godinama je popularan širom sveta i to ne bez razloga. Zahtevna produkcija visokog kvaliteta i zanimljivi takmičari definitivno doprinose tome. Zahvaljujući učešću i visokom plasmanu u rijalitiju takmičari dobijaju medijski prostor i stiču popularnost tokom i nakon rijalitija.

Survivor je kao format vrlo zapažen i gledan. Kod nas ga je u periodu emitovanja gledao široki auditorijum. Za njega se prijavljuje širok spektar različitih ljudi. Ako sagledamo ekstremne uslove kojima su učesnici izloženi, definitivno je sužen izbor onih koji će biti vredni pažnje gledalaca.

Survivor i komercijalni rijaliti programi

Za razliku od komercijalnih rijalitija, koji su na našim prostorima uzeli maha, Survivor od tamičara traži da se dokažu. Svako na svoj način ima priliku da pokaže zašto je vredan pažnje publike. Svi ljudi, a pogotovo mladi, željni su kvalitetnog i dinamičnog rijaliti programa.

Zbog nedovoljno razvijene produkcije, svaki rijaliti koji se pojavio kod nas u prethodnih pet do deset godina bio je u najmanju ruku vulgaran i prost. Takmičari kojih je previše su u njemu zaglavljeni predugo, u apsolutno nepovoljnim uslovima. Ugovorom su prisiljeni da tamo ostaju do izbacivanja ili diskvalifikacije. Njihovi dani su nedovoljno dobro organizovani, tako da čak i oni koji imaju nešto da pokažu, za to nemaju prilike.

Radnja rijalitija svodi se na ljubavne drame i svađe i rasprave bez poente, koje idu u nedogled. Pri tome je važno naglasiti da su honorari učesnika uglavnom vrlo veliki, a zarada od SMS poruka još veća. Mnogi zato zbog honorara pristaju da skoro godinu dana budu izloženi psihičkoj torturi, a ponekad dolazi i do fizičkih okršaja.

Rijaliti programi poput Zadruge i Parova ne bi bili popularni da ih narod ne gleda. S obzirom na to da znamo da naš narod voli rijaliti format, sigurno će Survivor gorepomenute rijalitije baciti u senku. Kako po gledanosti tako i po kvalitetu, koji će, nadamo se, ostati isti.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare