Lifestyle

Takmičenje za studente Univerziteta u Nišu: EBEC Niš 2021

Ukoliko ste student i želite da sebe i svoj tim oprobate u novim izazovima, takođe i naučite nešto o osnovama CAD softvera ili o pisanju naučnih radova, prijavite se za takmičenje EBEC, kao i za radionice EBEC Niš 2021 Educational Weekend.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Niš, trinaesti put organizuje inženjersko takmičenje EBEC, u trajanju od 26. do 28. februara.EBEC se održava u tri nivoa – lokalni, regionalni i finalni, a ova runda takmičenja je lokalnog karaktera. Na lokalnoj rundi, priliku za učešće imaju isključivo studenti Univerziteta u Nišu.

Cilj takmičenja je da se kod studenata, rešavanjem zadatih problema, podstakne timski i takmičarski duh. Iako je takmičenje inženjersko, nije neophodno da studenti budu sa tehničkih fakulteta, već je na prvom mestu kreativnost i snalažljivost. 

Kako će izgledati takmičenje?

Za učešće je potrebno oformiti tim koji čine 4 osobe. Kako se takmičenje odvija u dve kategorije, neophodno je da se timovi opredele u kojoj će se kategoriji takmičiti.

Prva kategorija jeste Team Design, ona podrazumeva rešavanje nekog inženjerskog problema, kao i konstruisanje naprave od obezbeđenih materijala, koja će najpribližnije da izvrši zadati problem. 

Druga kategorija ovog takmičenja je Case Study, koja podrazumeva rešavanje tehničko-menadžerskog problema. Do rešenja problema takmičari dolaze debatom na datu temu u okviru svog tima. Pored kvaliteta rešenja, u ovoj kategoriji je neophodna i kvalitetna prezentacija istog.

Rešenja se rangiraju od strane stručnog žirija. Na osnovu uspešnosti u realizaciji zadataka, stručni žiri proglašava pobednike za obe kategorije takmičenja. 

EBEC Niš 2021 Educational Weekend

Ono što ovogodišnji EBEC izdvaja od prethodnih, jeste da će se, shodno situaciji, održati online. S obzirom na to da EBEC ove godine izlazi iz svojih standardnih okvira, organizuje se i EBEC Niš 2021 Educational Weekend, kako bi se takmičarima obezbedila što bolja priprema. To su radionice u trajanju od 2 dana (20. i 21. februar) koje imaju za cilj da predstave šta se od koje kategorije takmičenja očekuje, takođe bi se i dotakle neke teme koje bi takmičarima pomogle pri izradi zadataka, ali i bile korisne pri daljem usavršavanju na ličnom i profesionalnom planu.

Radionice EBEC Niš 2021 Educational Weekend su odlična prilika i za srednjoškolce da čuju predavanja profesora sa nekoliko fakulteta Univerziteta u Nišu i možda na taj način odluče šta žele da studiraju.

Kako da se prijaviš?

Prijave za oba događaja obavljaju se putem odvojenih formi, koje se nalaze na sajtu BEST-a. Prijave za EBEC otvorene su do 21. februara, dok su prijave za EBEC Niš 2021 Educational Weekend otvorene do 19. februara.

Prijava za takmičenje nije formalni preduslov za prisustvo na radionicama.

Pobedom na ovom takmičenju se, pored novčanog vaučera za kupovinu tehničkih uređaja u iznosu od 20 000 dinara, ostvaruje i plasman na naredni, regionalni nivo takmičenja, koji se ove godine održava u Ljubljani.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare