TOP

Trijumf nedelje: Mlada nada ATP liste

Trijumf ove nedelje je Aleksa Ćirić, 18-godišnji teniser iz Bele Palanke, mladić koji je ugrabio svoj prvi ATP poen. Sa nama je pričao o tome kada je zavoleo tenis i ko mu je uzor, ali i koliko mu znače turniri na kojima učestvuje.

Aleksa na terenu; foto: privatna arhiva

Aleksa je treniranje započeo sa svojih 7 godina u klubu Niketa Remizijanski. Kao i tada, on i dalje trenira u tom klubu.

Svoje prve udarce je izveo na ulici sa starijim društvom. Kako kaže, oni su imali veliki uticaj na to da on krene da se bavi baš tim sportom. Kada je video koliko mu se dopada tenis, nije želeo da prestane i na svakom treningu se trudio da bude što bolji.

Kako trenira dugo, imao je priliku da učestvuje na mnogobrojnim turnirima. Najponosniji je na turnir u Subotici. To je ujedno i njegov najbolji turnir u karijeri, jer je upravo tu ugrabio svoj prvi ATP poen. Aleksa je tada zauzeo 1700. mesto na ATP listi, gde se i sada nalazi. Povodom toga, on je, zajedno sa svojim trenerom, bio primljen kod gradonačelnika opštine Bela Palanka, jer je to veliki uspeh za njihov grad.

U tom trenutku sam se osećao neverovatno. Kao da sam dobio ogromno samopouzdanje za nastavak svoje karijere, kaže Aleksa.

On dodaje da mu je cilj ući u prvih 400 na ATP listi, kao i da predstavlja Srbiju na Davis Cup-u.

Aleksin idol je, kako kaže, Rodžer Federer. Voli da ga prati i gleda odmalena i njegova želja je da postigne uspehe kao i on.

Učenik sam 4. godine Elektrotehničke škole "Nikola Tesla". YV je nešto novo za mene, pratim ga od početka i konačno sam postao član toga. Volim druženje, sport, muziku. Voleo bih da se isprobam u novim stvarima tako da je YV možda i pravo mesto za to!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments