Sport

Trijumf nedelje – Ognjen Vukadinović iz KK „Dimitrovgrad“

Trijumf ove nedelje je mladi košarkaš poreklom iz Prokuplja – Ognjen Vukadinović koji trenutno igra za KK Dimitrovgrad iz istoimenog grada. Ognjen je uspeo da izdvoji svoje vreme da nam odgovori na par pitanja i od njega smo saznali da, iako studira, uvek pronalazi vremena za svoj omiljeni sport – košarku.

Ognjen je inspiraciju za treniranje našao u velikanima srpske košarke.

Da zavolim košarku su me naveli prvenstveno naši veliki uspesi na takmičenjima, smatram da smo mi jedna velika zemlja košarke, priča Ognjen.

foto: Veljko Janković

Dvokorak i promene je naučio u svom prvom košarkaškom klubu Prokuplje. Sa 7 godina je počeo da trenira i od tada nije prestao, a na to nije ni pomislio, objašnjava nam on i dodaje da je poziv od Dimitrovgrada usledio sasvim slučajno:

Pozvao me je trener sa kojim sam ranije sarađivao i sklopio sam saradnju sa košarkaškim klubom Dimitrovgrad.

To je za njega bio divan i značajan trenutak. Smatrao je to velikim izazovom i video je to kao veliku šansu da se prikaže u pravom svetlu. Takođe, dodaje da je atmosfera u timu odlična, tako da su domaći igrači njih, igrače sa strane, dočekali kao svoje i zahvalan im je na tome. Ognjen je u ovom timu pozicija plejmejkera, a zapamtićemo ga po broju 10 koji se nalazi na njegovom dresu. 

Takmičenje koje bih izdvojio kao posebno i na koje sam najponosniji jeste sigurno Školska Olimpijada u Vranju, kada sam sa svojom školom osvojio 2. mesto u Srbiji, izjavljuje Ognjen.

foto: Veljko Janković

Kako kaže mlada nada košarke, on nema idola, ali ima par igrača koje voli da gleda.

Izdvojio bih svakako Bogdana Bogdanovića, koji trenutno igra za „Sakramento kingse“ iz Amerike. 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare