Sport

Trijumf nedelje: Teniser Luka Stefanović

Sa najviše ponosa govori o osvojena dva Evropska turnira do 16 godina, državni masters do 16 godina, Kup Srbije do 18 godina.

Luka Stefanović je mladi 17-godišnji Nišlija. Za visoko kotirane turnire sprema se na Teniskoj akademiji Živković, a svoju tajnu uspeha – kako redovne i intenzivne treninge uklapa sa školom –  rado je podelio sa nama.

Sa tenisom se po prvi put profesionalno susreo sa samo sedam godina na Teniskoj akademiji Živković, gde i trenutno trenira pet puta nedeljno po sat i po. Iako bi možda većini ovakav tempo bio naporan, Luka sa osmehom ističe kako mu treninzi predstavljaju pravi užitak jer se na taj način već sada priprema I približava ostavrenju svog sna – da postane prvi reket sveta.

foto: privatna arhiva

O uspešnosti njegovog dosadašnjeg snalaženja u svetu profesionalnog tenisa do 18 godina, svedoče i brojne nagrade. Sa najviše ponosa govori o osvojena dva Evropska turnira do 16 godina, državni masters do 16 godina, Kup Srbije do 18 godina, zbog kojih je i ostvario plasman do prvog mesta na rang listi u Srbiji do 14 godina, a kasnije i do 16 godina.

Tenis me prosto ispunjava I čini jedinstveno srećnim. Mogućnost da kroz nadigravanje sa protivnicima pomeram svoje granice ostvarujući rezultate, dala je mom životu smisao i neprestano uzbuđenje, ističe Luka.

Da nikada ne poklekne pred jakom konkurencijom koju ovakvi veliki turniri sa sobom donose, motiviše ga borbenost njegovog uzora, Novaka Djokovića, ali i upečatljivi stil igre, koji mu ne dopušta da ulaže manje od svog maksimuma.

Kreativan čovek motivisan je željom da nešto postigne, a ne željom da pobedi druge, kako kaže Luka, ovo je citatim kojim se on vodi kroz svoju tenisku karijeru.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare