Sport

Trijumf nedelje: Zvezdin košarkaš Predrag Savić

Atmosfera u timu nam je vrhunska i "hemija" nam je na nivou, ističe Predrag.

Predrag Savić, u društvu poznatiji kao Pepe, je mladi 15-godošnji Nišlija. Sada nastupa za KK Crvena Zvezda mts iz Beograda, krilni igrač koji nosi broj 8. Kako tamo pohađa i školu, otkrio nam je kako sve postiže i uspeva.

Od fudbalske do košarkaške lopte

Sa treniranjem košarke je počeo u košarkaškom klubu Svrljig, na nagovor nekoliko dobrih drugara. Oni su smatrali da Predrag ima talenta, a u prilog tome je išla njegova visina. On je visok čak 2 metra i 1 centimetar preko! Trener je došao u grad da osnuje klub i Predragu se već na prvom treningu dopalo i vrlo rado je nastavio da uči dvokorak i promene. Njegov trener je u njemu prepoznao talenat i razgovarao je sa Predragovim roditeljima. Tako je on prešao sa treniranja fudbala na košarku.

Predrag Savić na terenu; foto: privatna arhiva

U leto 2017. godine, Predraga su primetili treneri iz Zvezde i pružili mu mogućnost da zaigra za crveno-bele. Njemu se ta ideja odmah svidela i tada je prešao u novi klub. Kako kaže, saigrači su ga u samom startu vrlo lepo prihvatili. Usklađivanje škole i treninga mu nije naporno, jer, kako kaže, sve možemo postići ako imamo volje.

Atmosfera u timu nam je vrhunska i „hemija“ nam je na nivou. Ovim putem bih voleo svima da se zahvalim i da ih pozdravim,govori Predrag.

Beobasket – zlatna medalja

Po njegovim rečima, najponosniji je na Beobasket, turnir održan u Nišu. Beobasket je takmičenje koje se održava u sklopu Kupa Radivoj Korać, samo što se nadmeću dečaci kategorije Pioniri. Predrag Savić je sa svojim timom osvojio zlatnu medalju, kada su u finalu savladali ekipu Partizana Nis, takođe iz Beograda. U ovom mini derbiju, Zvezda je osvojila trofej, što je Predragu posebno značilo, jer je to baš u njegovom rodnom Nišu.

Tim Crvene Zvezde; foto: privatna arhiva

Omiljeni NBA tim mu je Phoenix Suns iz Arizone, a omiljeni igrač i uzor, njihov Devin Booker.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare