Vesti

U susret “NAISSUS’’ epidemiji

"Iskreno, jedva čekam da počne. Hoću da se opustim i da otkačim malo."

Jedan dan nas deli od jubilarnog desetog Naissus festa, koji je rezervisao 1. i 2. jun i rovove niške tvrđave. Ali, pretpostavljam da to već znate. Festival elektronske muzike je već postao must događaj svake godine, što možemo i da primetimo po odzivu tinejdžera. Svakako je Naissus fest već mesecima unazad glavna tema u Nišu, pa nam je jasno i zašto je svaka druga osoba već obezbedila kartu. Planirano je dva stejdža – ‘main’ i ‘elemental’, a čini se da su organizatori spremili sve na visokom nivou. Ali to ćemo tek čuti posle, preko utisaka posetilaca. Jedno je sigurno – dobar rejv je zagarantovan.

Činjenica je da Naissus nije po svačijem ukusu, ali će tvrđava svakako biti puna za vikend. Dakle, glavno pitanje je zašto mladi (ne) idu na ovu manifestaciju?  Šta će se to prepričavati kad se ovaj dugo najavljivani spektakl završi?

Veliki broj tinejdžera je odlučilo da ove godine po prvi put iskusi sve ono što predstavlja Naissus najočekivanijim događajem godine.

Idem da se dobro provedem!

Milica, 15

Iskreno, jedva čekam da počne. Hoću da se opustim i da otkačim malo. Ja ne pijem, ne pušim, tako da ću verovatno da skačem uz neku Guaranu ili možda vodu. Idem da se dobro provedem sa društvom, ali ne bih baš da me nose kući.

Vanja, 16

Ja idem zbog muzike, ali i da se smejem. Ima raznih ljudi, da l’ su to deca ili odrasli, koji odjednom postanu deca, ja ne znam, ali sigurna sam da će biti zanimljivih likova. Potrudiću se da ostanem trezna da ne bih propustila nešto!

Međutim, oni iskusni rejveri su ipak najuzbuđeniji kako se približava 1. jun.

Andrea, 17

Već sam išla i bilo je okej, mada mislim da će ove godine da bude ludnica. Ja se obično uvek napijem, tako da sam sigurna da će i sad da bude zanimljivo. Ovo je odlična prilika da zaboravim na sve i da me bude baš briga. Ja ionako slušam tehno tako da ću da se odnesem! Naduvani likovi i nisu tako loši.

Milena, 16

Prekul stvar, retko imamo slična dešavanja. Ne slušam tu vrstu muzike u slobodno vreme, ali na ovakvim žurkama ne možeš, a da se ne provedeš dobro. Jeste da ima narkomana i pijanih, ali ja to ni ne primetim kad cugnem malo. Bitno je da imam svoje društvo i sigurna sam da će da nam bude odlično.

Dobro, da budemo realni – ne idu baš svi.

Jeste da ima narkomana i pijanih ljudi…

Ognjen, 16

Ja ne razumem šta je toliko posebno u onoj muzici, a i ima previše droge i čudaka. Ne, hvala!

Anđelina, 15

Kao da sam pala s Marsa, ali ja sam tek pre par dana saznala da to postoji. Ne volim kad ima mnogo ljudi koje ne poznajem, a i pre bih otišla na neki koncert nego tamo.

Isidora, 15

Ne znam gde mi je glava! Imam previše obaveza i jedva izlazim na kraj sa njima. Mislim da bi me odlazak na Naissus samo poremetio, a i sve to, nekako, nije za mene.

Aleksa, 15

Više mi odgovaraju moje kućne žurke, sa muzikom po mom izboru, hranom po mom izboru i isključivo ljudima koji mi znače. Iskreno, papučariću sa devojkom obe večeri.

Naissus fest je svakako prekul stvar i zaista nešto inovativno kada pričamo o Nišu. Verujem da si super hajpovan! A tvoji roditelji? Hm…

K.R.

Pustila sam svoju ćerku tek nakon ubeđivanja od 3 sata. Nije mi nimalo svejedno, tako da ću verovatno da je čekam cele noći. Da sam njenih godina i meni bi značilo da idem, ali opet s obzirom na to čega sve ima, jedan od uslova je bio da ne pije i da ne ostaje do kraja. Znam da me neće poslušati…

V.S.

Žao mi je, ali ja nisam mogla da dopustim da moja ćerka ide. Devojčica je i plašim se da je neko ne siluje ili ne omami nečim. Ima vremena, kad budem imala više poverenja, moći će da ide.

Ko dođe, dobrodošao je, zar ne? Neki će se ujutru trezniti, neki kajati, neki neće ići na festival, a neki će se tada tek vratiti kući. Sigurno je da svako ima neka očekivanja i to je okej. Takođe je sigurno da će biti priča i pričica nakon završetka, baš o tome kakav je provod bio, ko se sa kim smuvao, ko je završio u hitnoj. Klasika.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare