Lifestyle

U svetu talenata: Matija Vitić

Nije poenta u tome da imam 20 hiljada pratioca, već da se taj broj stalno povećava, a da je pritom moj sadržaj kvalitetan. Nije sve broj, jer kvantitet ne sme da prevlada kvalitet.

Svako od nas rađa se sa nekim talentom, odnosno sposobnošću da nešto uradi dobro i bude dobar u tome. Neki imaju sreće da se rode sa više talenata. To, sa jedne strane, može biti i mač sa dve oštrice, jer se osoba može pogubiti i zbuniti pri odabiru čemu će se najviše posvetiti. Međutim, mnogi ne mogu da odaberu jedan, pa se svim talentima i interesovanjima jednako posvete i jednako su u njima dobri. Jedan od njih jeste i Matija.

Matija Vitić je sedamnaestogodišnjak iz sela Azanja kod Smederevske Palanke. Učenik je Pravno-poslovne škole u Beogradu, gde i živi. Bavi se muzikom i glumom i poseduje Instagram nalog gde vremenom postaje sve primećeniji. 

Matija je muzikom krenuo da se bavi nakon što je okolina, na priredbi u kojoj je učestvovao, primetila njegov talenat i shvatila da tu ima dosta prostora za napredak. Kako on kaže, nije dovoljno samo posedovati talenat i reći: Ja sam prvo propevao, već je potrebno da taj talenat neko i primeti. 

Muzici je dosta posvećen i grabi svaku priliku da, kada dođe kući iz Beograda, sedne za klavir i vežba. Iako mnogi njegovi pratioci misle suprotno, Matija zapravo ne svira klavir, već samo nađe nekoliko akorda da odsvira, kako bi imao pratnju kroz pesmu. Ono što on zapravo svira, više od 10 godina, jeste saksofon.

foto: privatna arhiva

Bio je učesnik treće sezone muzičkog takmičenja Pinkove zvezdice. Za to iskustvo kaže da je jako lepo i značajno za bilo koga, a još više za nekoga ko želi da bude upoznat sa celim svetom muzike, snimanjima i produkcijom. 

To takmičenje je svakako bilo odskočna daska da ja sebe predstavim ljudima i kroz Instagram i kroz sve ostalo gde je ta moja priča u vezi sa muzikom prešla na viši nivo.

Ono najlepše što pamti jesu druženje i internacionalna prijateljstva. 

Matija muzikom planira da se bavi profesionalno. 

Stekao sam takva poznanstva da to više nije neka dečija igra.

Kaže da je nedavno upoznao ljude sa kojima bi potencijalno mogao da sarađuje kada je reč o njegovoj prvoj pesmi.

Pored muzike, Matija se bavi i glumom, koja je uvek išla paralelno. Gluma se uvek provlačila kroz njegov život i odrastanje. Prvo su to bile uloge u školskim predstavama, zatim predstave van škole i pozorišne predstave. Poslednje u čemu je učestvovao jeste projekat Emotion produkcije Urgentni centar, koji je za njega ogromno iskustvo i velika čast. 

foto: privatna arhiva; snimanje Urgentnog centra

Ja sam imao samo epizodnu ulogu i svakako mi je bilo drago da stanem rame uz rame sa takvim glumcima i delim neke dijaloge u snimanjima.

Muziku i glumu ne može da razdvoji. Bez obzira na to što muzika nekako uvek prevagne, siguran je da će se taj talenat provlačiti kroz ceo njegov život. Ako ne u drugom smislu, sigurno može biti samo plus što se tiče njegovih spotova u budućnosti.

Matija poseduje Instagram nalog koji prati više od 20 hiljada ljudi. Međutim, njemu broj ne znači ništa, jer on često nije merilo nečijeg kvaliteta. Za sebe najviše može da kaže da je prepoznatljiv, ali nikako i popularan jer još uvek smatra da nije dostigao tu poziciju i smelost da kaže da je popularna osoba.

Nije poenta u tome da imam 20 hiljada pratilaca, već da se taj broj stalno povećava, a da je pritom moj sadržaj kvalitetan. Nije sve broj, jer kvantitet ne sme da prevlada kvalitet.

Na pitanje da li misli da je njegov sadržaj kvalitetan, Matija kaže da se danas izjednačava to da nekog nasmeješ i nekog nešto naučiš, jer živimo u takvom vremenu da su ljudi u sve većim problemima i kako on kaže, mnogo je teže iskreno nasmejati čoveka od bilo čega drugog.

Njegov sadržaj na Instagramu je raznovrstan. To su uglavnom obrade pesama i sadržaj humorističkog karaktera. U odnosu na ono šta objavljuje, poseduje i određenu dozu odgovornosti, jer je publika koja njega prati uglavnom dosta mlada. Rođen je u porodici gde se ne psuje, na Instagram prenosi sve ono što on zapravo i jeste i smatra da ne objavljuje ništa loše.

foto: privatna arhiva

Ja jednostavno nemam blama i kada pazim šta stavljam, pazim na to da nekog ne navedem da radi isto što i ja.

Svestan je da se neće uvek dopasti svima ono što on radi i objavljuje, i hejt komentari ga uopšte ne dotiču. Kaže da nije važno da li je osoba u ovom poslu ili ne, važno je da zna ko je i šta misli o sebi.

To mišljenje koje vi stvarate o sebi je najvažnije i kosi se sa time da li vas pogađa hejt komentar ili ne. Ako vas pogodi, vi ste labilna osoba.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] Matiji Vitiću, talentovanom osamnaestogodišnjaku iz sela Azanja kod Smederevske Palanke, Youth Vibes je pisao […]