Konkursi

U toku konkurs za stipendije za izuzetno nadarene učenike i studente

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima za 2022/2023. godinu.

U cilju podsticanja izuzetno nadarenih učenika i studenata da nastave sa izvanrednim rezultatima koje su postizali u dosadašnjem školovanju, Ministarstvo prosvete raspisalo je konkurs za dodelu stipendija za izuzetno nadarene učenike i studente.

Uslovi prijavljivanja

Pravo na ovu stipendiju imaju odlični učenici od druge godine srednje škole, koji su osvajali neko od prva tri mesta na odgovarajućim državnim i međunarodnim takmičenjima, kao i studenti od treće godine studija koji imaju prosek iznad 9.00 i nisu gubili nijednu godinu.

Pored toga, učenici i studenti moraju da polože standardizovane testove koji utvrđuju njihovu nadarenost. Polaganja testova oslobođeni su studenti umetničkih škola i akademija koji nisu na teorijskom odseku.

Kucanje
Foto: Pixabay/fancycrave1

Iznos stipendije

Mesečni iznos stipendije uvećan je u odnosu na prošlu godinu i iznosi 15.000 za učenike, 24.000 za studente osnovnih i master studija i 30.000 dinara za studente doktorskih studija.

Prema navodima Ministarstva na zvaničnom sajtu, svake školske godine za dodelu učeničkih i studentskih stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima prijavi se oko 2.000 učenika i studenata.

Rok za prijavu

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2022. godine.

Više o uslovima konkursa i načinu prijave možeš da pročitaš OVDE.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare