Vesti

Upoznaj se sa delima Orhana Pamuka i književnikom Rastkom Jevtovićem

Književno veče pod nazivom Veliki Istanbul Orhana Pamuka i slavni Beograd Rastka Jevtovića održaće se u Biblioteci Radoje Domanović u Velikoj Plani u četvrtak, 10. novembra, sa početkom u 19 časova.

O delima Orhana Pamuka govoriće književnik Rastko Jevtović, a o novoj knjizi Rastka Jevtovića Potpuni prelom govoriće Jelena Brkić Zlatkova, profesorka književnosti.

Književno veče u Velikoj Plani
Foto: Promo/Biblioteka Radoje Domanović, Velika Plana

Rastko Jevtović je pisac, reditelj, muzičar i profesor srpskog jezika i književnosti u Petoj beogradskoj gimnaziji. Iza sebe ima mnoštvo objavljenih dela u sferi književnosti, pozorišta i muzike. Prošle godine objavio je istorijski roman pod nazivom Potpuni prelom koji prati život Rajnharda Milera, umetnika-avanturiste, inspirisanog jednom istorijskom ličnošću.

Orhan Pamuk je jedan od najpoznatijih turskih pisaca koji je 2006. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost. Pamuk je u svetskoj javnosti ostavio traga i kada mu je turska država sudila zbog verbalnog delikta, zbog izjave da je nad Jermenima izvršen pogrom, a da se isto dešava i sa Kurdima. Pamukovo stvaralaštvo tesno je povezano sa postmodernom književnošću.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Silvija
Silvija
1 godina pre

Good idea! Bravo!