Lifestyle

VAH company: Učenička kompanija Gimnazije „9. Maj“

Shvatili su vremenom da je hemija njihov najveći problem u školi i odlučili da kroz razgovor sa profesorkom dođu do ove ideje.

VAH (Virtualna Analitička Hemija) je kompanija koja se bavi proizvodnjom softvera koji omogućava brže i lakše učenje analitičke hemije.

Ovu kompaniju osnovalo je šestoro učenika Gimnazije „9.maj“ zajedno sa profesorkom Aleksandrom Gošnjić Ignjatović. A to su Mila Stojanović (direktor kompanije) , Jovan Pavković i Stefan Mitrović (IT tim) , Emilija Stanković (menadžer finansija) ,  Dimitrije Vukić (menadžer marketinga) i Milica Zlikovac (menadžer proizvodnje) .

Šestočlani tim VAH kompanije sa profesorkom; foto:Olga Dukić

Ideja za ovako nešto rodila se iz želje da nauče nešto novo. Shvatili su vremenom da je hemija njihov najveći problem u školi i oni su kroz razgovor sa profesorkom došli do ove ideje.

Ucenička kompanija Gimnazije „9. maj“ je 6. marta učestvovala na događaju Dostignuća mladih učeničkih kompanija gde su predstavili svoj program.

Program vizuelno predstavlja hemijsku laboratiju sa raznim hemijskim elementima gde pomoću njih možete praviti eksperimente.

Izgled programa; foto:Dara Petrović

Njihov cilj je da program koji su napravili podele svojim vršnjacima kako u Nišu tako i u celoj Srbiji i da pokažu da je moguće učiti bez knjiga i skripti.

Pored napora i problema koje smo kao tim imali na kraju smo uspeli da napravimo to što smo hteli iako smo još na početku hteli da odustanemo od cele te priče – kaže Stefan.

foto: Olga Dukić

Kako kažu, sav trud i samo učestvovanje na  događaju Dostignuća mladih predstavlja jedno veliko iskustvo za ceo tim i donosi još motivacije za nastavak njihovog rada. Nastaviće da se trude u realizaciji ideje i nadaju se da će konačan proizvod biti još uspesniji.

Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback

[…] godine pobednik je kompanija VAH, koju je osnovalo šestoro učenika Gimnazije “9.maj” zajedno sa profesorkom Aleksandrom […]