Vesti

Vikend mentalnog zdravlja

Šta je vikend mentalnog zdravlja?

Vikend mentalnog zdravlja je jednodnevni edukativni događaj. Održaće se u subotu,17.oktobra 2020.godine  u prostorijama Ustanove kulture Stari grad,u organizaciji udruženja Svetski omladinski talas.

Šta vam učestvovanje u ovim radionicama pruža?

Ovaj događaj svojim raznovrsnim aktivnostima pokušava da dotakne različite aspekte mentalnog zdravlja, ali i da osnaži mlade u samorefleksiji, kritičkom mišljenju i osetljivosti kada je reč o ovoj tematici. Na samom događaju mladi će imati priliku da učestvuju na radionicama kao što je „Otvorena knjiga“. Ova radionica  podstiče i uči mlade kako da ožive svoj problem posmatrajući ga kroz prizmu ličnog iskustva osobe koja se sa njim bori. Imaćeš  priliku da slušaš o aktuelnim životnim problemima i raznim načinima kako se sa njima izboriti.

Mentalno zdravlje nije tematika samo ovog događaja,već i čitavog rada organizacije za period 2020/2021. Ove godine bili smo nikad otuđeniji,a opet nikad bliži jedni drugima,ujedinjeni u pokušaju da očuvamo međuljudsku povezanost makar preko žice. Cela ova situacija je značajno uticala na naše mentalno zdravlje.

Baš zato, sam cilj je poslati poruku da je mentalno zdravlje jednako važno kao i fizičko. Mentalno zdravlje je nešto što svako treba da neguje i čuva.Ovog vikenda imaš priliku da naučiš kako da na više različitih načina poboljšaš negu svog mentalnog zdravlja,a  i samim tim kako da postaneš srećniji i zadovoljniji sobom.

Kako se prijaviti?

Više informacija o samom događaju kao i o načinu prijavljivanja, možete pronaći na Instagram profilu @sot_org.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare