Sport

Vojin Medarević: Izborio sam se za svoje mesto u Dinamiku

Vojin Medarević, 205cm visoki centar Košarkaškog kluba Dinamik Vip Pay, otkriva zašto je upravo košarka njegov sport i kroz šta je sve prošao da bi zadobio poverenje Dorćolaca.

Mladi ZrenjaninacVojin Medarević, dolazi iz porodice u kojoj košarka nije glavni sport, već prvo mesto zauzima rukomet. Naime, Medarevićev otac, bivši predsednik Rukometnog kluba Proleter, Vojina je podsticao da strast prema igri i generalno sportu, usmeri upravo ka rukometu. Međutim, znajući da se visinski razlikovao od saigrača sa rukometa, Medarević je ipak odlučio da sa svojih 13 godina napusti rukomet i oproba se u košarci.  

Rukomet sam trenirao četiri godine, ali sam kasnije shvatio da to nije za sport za mene jer mi grublja rukometna igra nije odgovarala i u prilog mi je išla visinska razlika, pa sam najviše zbog toga i zaigrao košarku, kaže Medarević.

SA RUKOMETA, NA KOŠARKU

Prvi klub u kom je Vojin Medarević zaigrao košarku, bio je KK Zrenjaninac, iz istoimenog grada. Tek sa 13 godina, Vojin je osetio šta zapravo znači košarka. Međutim, kasniji početak mu nije smetao da sve više i više igrački napreduje. Posle Zrenjaninca, korak dalje za visokog centra, bio je KK Sport World (Sport Vrld) iz Novog Sada. Znajući da Medarević dolazi iz Zrenjanina i da mu Novi Sad nije rodni grad, njegovi roditelji su odlučili da podrže Vojinovu želju da tamo zaigra i nalazili su vremena da ga svake nedelje, više puta, voze na treninge u Novi Sad.  

U Zrenjanincu sam napravio prve igračke korake. Kako sam napredovao, dobio sam poziv iz Novog Sada i zajedno sa roditeljima napravio dogovor da me dva puta nedeljno, svake nedelje, voze na treninge u Sport World, kaže Vojin.

PROMENE GRADA 

Česte promene sredine i društva, generalno na mlade sportiste mogu da utiču nepovoljno. Odnosno, nije uvek lako prilagoditi se novim uslovima života, novom gradu i ljudima. Mladim sportistima se neretko pruža šansa za promenu sredine, koju oni ili iskoriste ili odbace. Medarević je tu šansu i promenu iskoristio u svoju korist i sa radošću prihvatio svaki novi izazov koji mu je košarka nametnula. 

Promene grada i sredine na mene su zaista uticale veoma dobro, jer sam se vremenom osamostalio sticao nova poznanstva, kaže Medarević.

Posle jedne sezone i pruženih partija u Novom Sadu, Vojinu Medareviću stiže poziv iz KK Dinamik Vip PayLjudi iz uprave kluba su Medarevića primetili još tokom nastupanja za Zrenjaninac i posle izvesnog vremena, pozvali ga da pojača redove kluba sa Dorćola. To je za Vojina značilo još jedan korak napred i košarkaško usavršavanje. Takođe, značilo je potpunu selidbu iz Zrenjanina i promenu saigrača. Koliko su navedene okolnosti i promene uticale na igru mladog Zrenjaninca, svedoči njegov odgovor: 

U Dinamiku sam prvo dolazio na probu i iskreno, nisam mislio da ću ostati. Međutim, posle izvesnog vremena sam shvatio da je ovo klub u kom zaista mogu da napredujem i da usavršim svoju igru, priznaje Medarević.

Iako je Medarević dobijao ponude i iz KK Partizan i iz KK Crvena zvezda, on je ipak izabrao Dinamik kao sledeću košarkašku stanicu. Jedna od glavnih stvari koja je uticala na Vojinov izbor Dinamika, jeste posvećenost igračkom napretku mladih igrača. Naime, u KK Dinamik Vip Pay, treneri i asistenti veoma obraćaju pažnju na košarkaški razvitak mladih igrača i daju sve od sebe da ih pripreme za seniorsku košarku.  

Na preporuku agenta sam stigao u Dinamik i shvatio sam da je jedan od najboljih klubova za rad sa mladim igračima, kaže Medarević

PROMENE U KLUBU 

Tokom proteklih nedelja, na Dorćolu su se desile promene i izmene na mestu trenera. SašaNikitović, trenutno je trener seniora, dok je trener DušanPetrović preuzeo kadete i juniore. Znajući da Vojin Medarević, kao osamnaestogodišnjak nastupa najviše za juniore, trener Nikitović mu ipak pruža šansu da zaigra i za seniore. Prilike da zaigra u seniorskoj košarci, Medarević je zaslužio dobrim pruženim partijama i još boljom odbranom na svojoj poziciji centra. Medarević otkriva koliko su promene trenera generalno uticale na njegovu i igru njegovih saigrača. 

Trener Nikitović nam pomaže i na fizičkom i na psihičkom nivou. Uliva nam samopouzdanje. Što se tiče trenera Petrovića, mislim da je dobar potez kluba što ga je vratio na mesto trenera juniora i nadam se da ću opravdati očekivanja obojice, priznaje Medarević.

Još uvek kao junior, Medarević se nada da će vremenom i trudom i radom dobijati sve veću minutažu u seniorima i da će još jednom dokazati da klub nije pogrešio što je mladom Zrenjanincu pružio šansu za napredak. 

Izborio sam se za svoje mesto u Dinamiku i nadam se da ću vremenom sve više i više napredovati, ali to se neće desiti bez uloženog truda i rada, kaže Vojin.

Što se tiče košarkaških idola, i želja u budućnosti, Medarević bi izdvojio Pol Džordža iz Los Anđeles Klipersa kao neku vrstu košarkaškog idola. Ako pominje igrače sa prostora Balkana, tu prvo mesto svakako zauzimaju Nikola Jokić i Luka Dončić 

Ako bih mogao da biram, voleo bih da u budućnosti zaigram Evroligu u dresu nekog od klubova iz Španije ili Nemačke, podvlači Medarević.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare