Vesti

Youth Connect pobedio na Superste takmičenju

Youth Vibes je jedan od pobednika takmičenja Superste, a mi ti predstavljamo ostalih 10 pobednika.

Youth Vibes mesecima unazad radi na širenju svesti o mladima, njihovim problemima, mislima i željama. Brojne medijske analize su došle do zaključka da mladi nisu u fokusu medija, pa je ekipa YV odlučila da stvori prostor u kojem će tinejdžeri moći sami sebe da stave u fokus. Ideja ovog niškog tinejdžerskog portala nije da se bavi osnaživanjem mladih koji su samo iz Niša, njihovih stavova i mišljenja, već da jednog dana stvori jak tinejdž-portal na republičkom nivou. SuperSte takmičenje je omogućilo da se naprave prvi koraci ka tom cilju.

Pobednička fotografija Youth Vibes-a; foto: superste.net

Projekat Youth Connect je projekat Youth Vibes-a koji je 15. juna osvojio čak pola miliona na SuperSte Centrifuga takmičenju za svoju realizaciju. Pomenuto takmičenje je u organizaciji Erste banke čiji je cilj da obezbedi finansijsku pomoć u iznosu od 500.000 dinara za 10 inovativnih projekata koji su društveno-angažovani.

Pobednicima i kreativni trofeji; foto: superste.net

Projekat Youth Connect ima za cilj da stvori dve nove redakcije YV – u Vranju i Leskovcu i da time pokaže da mladi i te kako mogu i žele da se konektuju na ovakav način. Naravno da to nikada ne bismo uspeli bez podrške zajednice tokom glasanja, stoga se svima vama koji ste prepoznali naš projekat kao perspektivan i kvalitetan, time ga i podržali – neizmerno zahvaljujemo.

Predstavljamo vam ostale pobednike Superste Centrifuga 2018 takmičenja.

Projekat Muzej plesa  ima za cilj da edukuje mlade o savremenom plesu.Novasezona radioAparata  je internet radio koji teži da postane aktivan član zajednice tako što bi se program radija pravio u saradnji sa velikim brojem organizacija i neformlanih grupa nevladinog sektora. Glumačka trupa iz Beograda Teatar pod stečajem želi da kroz rijaliti i predstavu Kol’ko košta kičpredstavi finansiranje kulture. Budući psiholozi imaju ideju da kroz projekat  Svi smo isto različiti  na radionicama razgovaraju sa adolescentima o ispoljavanju emocija i mentalnom zdravlju.

Kataliza pobednički projekat; foto: superste.net

Kako bi ne tako poznate prirodne lepote Srbije približili mladima,  inicijatori projekta Road Trippinsnimiće kratke videe i fotografije sa svojih putovanja po Srbiji. Ukoliko vas interesuje glas mladih i njihove ideje, vidite potencijal društvenih reformi u mladima – moći ćete da gledate emisiju Kurbla – pozitivni mladi ljudi, a ukoliko volite  bicikle, kreativne i humane stvari još i živite u Somboru – projekat Biciklom do osmeha  je prava stvar za vas.

Projekat muzej plesa; foto: superste.net

Ekološku svest treba sticati u najmlađem dobu, stoga Avantura zelembaća  uskoro kreće da obilazi vrtiće i drži predavanja mališanima o ekologiji, biologiji i zaštiti životne sredine. Prvi projekat u Srbiji koji će se između ostalog baviti i gojaznim devojkama je Kataliza. Autorka projekta kaže da proces koji će oni podržavati je – ljubav prema sebi. Poslednji projekat je na 11. mestu i on je izabran na osnovu glasova zajednice. Ime projekta je Prozor u prošlosti njegov cilj je da vizuelno približi izgled nekadašnjeg Lazarevog grada u Kruševcu.

Prozor u prošlost; foto: superste.net

Svim mladima želimo da već sada krenu u smišljanje i razrađivanje svojih ideja i projekata koji će postepeno menjati  našu zemlju. Vodite se našim primerom da su, što se tiče uspeha, godine samo broj i zapamtite najvažniju stvar koja je ujedno i slogan Superste takmičenja – veruj u sebe.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare