Vesti

YOUTHVIBES CONNECT u Vranju i Leskovcu

Pobednički projekat Superste takmičenja, YOUTHVIBES CONNECT, koji ima za cilj da proširi redakciju na jugu Srbije, predstavljen je tinejdžerima iz Leskovca i Vranja.

Pobednički projekat Superste takmičenja, YOUTHVIBES CONNECT, koji ima za cilj da proširi redakciju na jugu Srbije, predstavljen je tinejdžerima iz Leskovca i Vranja. Budući dopisnici iz Leskovca prošli su radionice novinarstva, medijske fotografije, marketinga i lektorstva održane 20. aprila u Centru za stručno usavršavanje.

Dopisništvo u Leskovcu je oformljeno, sada sledi mentorski rad sa njima. Dopisništvo u Vranju biće oformljeno u toku naredne nedelje, a svi koji žele da budu deo redakcije i uključe se u informisanje svojih vršnjaka mogu da se prijave klikom ovde.

Za njih će biti organizovane identične radionice 27. aprila od 12.30h u prostorijama Gimnazije Bora Stanković u Vranju.

foto: Olga Dukić

Nisam očekivala ovoliko ljudi i bila sam iznenađena tim pristojnim brojem mladih koji su pokazali interesovanje. Mislim da je sama misija Youth Vibes-a odlično predstavljena, o tome nam je govorila Julija Janković, sada već urednica dopisništva u Leskovcu.

Sa mladima smo diskutovali o medijskom sadržaju za njih. Kako kažu tinejdžeri iz Leskovca, najviše se informišu preko društvenih mreža, tek onda preko lokalnih medija kao što su Južne Vesti, Dnevnik Juga, Naša reč i naravno preko portala VICE i Noizz.

Julija (u sredini); foto: Olga Dukić

Dopada mi se što se neko naših godina odlučio da se bavi novinarstvom i piše tekstove iz nekog drugog ugla, kaže Ljubica (17), buduća dopisnica.

Predstavlojanje Youth Vibes-a u Leskovcu; foto: Jana Cekić

Očekujem jednu dobru ekipu spremnu da pokaže da i Leskovac ima tinejdžere koji su uspešni širom sveta. Takođe mislim da ćemo ovim projektom probuditi mlade u Leskovcu kako bi se čuo i njihov glas, zaključila je Julija.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare