Lifestyle

Zašto se tinejdžeri zaljubljuju u poznate ličnosti?

Iako su mnoge tinejdžerke prolile suze kada je Justin Bieber zaprosio Hailey Baldwin, činjenica je da poznati ne mogu stvarno da nas izdaju ili povrede

Poznato je koliko tinejdžerske godine umeju da budu komplikovane – muke oko loših ocena, strogih roditelja, zlih tračeva. Kao da nam to nije dovoljno, pa smo još preokupirani zamišljanjem dejta sa Shawnom Mendesom. Kako to da odlepimo za nekim koga nismo videli uživo? Kako to da možemo da se toliko ložimo na nekog kog u suštini ni ne znamo? Odgovor koji često dobijamo od mladih jeste da se oni često povezuju i indetifikuju sa poznatim ličnostima kroz njihovu glumu ili pesmu. A iz samo par intervjua, tripujemo kao da ih poznajemo ceo život i to je dovoljno da stvorimo jezgro za maštarenje o našoj tajnoj vezi.

Iako su mnoge tinejdžerke prolile suze kada je Justin Bieber zaprosio Hailey Baldwin, činjenica je da poznati ne mogu stvarno da nas izdaju ili povrede, što neko iz naše blizine i života svakako može. Dakle – da, biće nam možda krivo što Justin nije sa Selenom, ali nije kao da će zbog toga svet da nam stane. Sa time se slaže i Nataša, kojoj se Leonardo DiCaprio dopada još od kad je prvi put odgledala film Titanik. Što je uglavnom slučaj i sa ostalim tinejdžerkama.

Ilustracija; foto: Ilija Grujić

Smeđa kosa sa razdeljkom na sredini, plave oči, savršeni maniri, delovao je baš kao sve što tražim u momku. Zato sam krenula da kopam po internetu, da čitam članke o njemu i gledam slike. Tako se razvila simpatija prema Leonardu.

Sa druge strane Sandra smatra da je jako detinjasto zaljubiti se u neku slavnu osobu, sa kojom nikad nisi razgovarao.

Kako sam odrastala shvatila sam da mnogo više može da mi pruži neka osoba koja gaji osećanja prema meni isto koliko i ja gajim prema njoj. Od tada mogu biti zaljubljena u njihovu pesmu ili glumu, ali ne i u njih.

Ilustracija; foto: Ilija Grujić

Osim plavušana sa kosicom, poput mladog Leonarda, vrlo su interesantne i zapažene “ljubavi“ prema tzv. gheto momcima i reperima. A kako te ljubavi i obožavateljke izgledaju iz njihovog ugla? Poznati niški reperi Furio Đunta i Demonio su podelili svoja iskustva i mišljenja vezana za ovu temu, za Youth Vibes. Oni ističu da su imali minimalni broj neprijatnih situacija od svoje publike.

Naravno da ćemo uvek da odvojimo vreme pre ili posle koncerta da se slikamo sa obožavateljima, isto tako i na ulici. Takođe nam često pišu putem društvenih mreža ili komentara na Youtube-u. A ako je neko nepristojan, potrudićemo se da na dobar način utičemo na njih.

Ilustracija; foto: Ilija Grujić

Dokle god je umereno, gajiti osećanja prema nekom ko je poznat, ne može da škodi. Može biti jako zabavno i slatko, pogotovo kada za par godina nađeš stare postere kojim ti je bila izlepljena cela soba. A ko zna, možda na nekom meet&greet-u ili u nekom super-marketu i upoznaš svoju slavnu srodnu dušu.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare