O nama

name_color_transparent
Ko smo mi?

Youth Vibes je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti informisanja i promene svesti kod mladih.

Koji su naši ciljevi?

Kroz zajedničko učenje i posvećeni rad, zalažemo se za:

  •  unapređenje javnog informisanja;
  • razvoj omladinskog aktivizma i jačanje zajednice mladih;
  • promociju i bolje razumevanje značaja kulture i umetnosti kod mladih;
  • istraživački rad, izradu analiza i preporuka u oblasti obrazovne politike,
    sporta i socijalne zaštite;
  • kontinuirani rad na polju rešavanja pitanja i problema vezanih za
    omladinu.
Šta smo do sada postigli?

Youth Connect i pobeda na nacionalnom konkursu Superste – 2018.

Naša organizacija odnela je pobedu na nacionalnom konkursu Superste u organizaciji Erste Banke gde smo osvojili finansijska sredstava za realizaciju
projekta Youth Connect. Koordinisanje volonterskog tima Brave New Media Forum-a.

Vođenje volonterskog tima Brave New Media Forum-a – od 2018. do danas

Naša organizacija od 2019. godine vodi volonterski tim na Brave New Media Forum konferenciji u organizaciji Deutsche Welle Akademije. Učestvujemo u stvaranju kampanje na društvenim mrežama i organizaciji celokupne konferencije.

Pobeda na međunarodnom konkursu organizacije SALTO Youth Participation & Information u kategoriji medijske pismenosti – 2020.

Naš tim je projektom Youth Connect pobedio na međunarodnom konkursu organizacije SALTO Youth Participation & Information u kategoriji medijske pismenosti. Naše tadašnje urednice, Anđelija Stanimirović i Isidora Milošević, osvojile su prvo i drugo mesto za kreiranje projekta međusobne saradnje i kreiranja zajedničkog sadržaja na  reningu Young Media Lab u organizaciji Deutsche Welle akademije.

Young Media Network

2023. godine naš medij postao je član Young Media Network-a (Mreže omladinskih medija), udruženja koje za cilj ima podršku i osnaživanje saradnje među mladim autorima i autorkama medijskog sadržaja iz regiona.  Razmena medijskog sadržaja, zagovaranje pred organima vlasti, zajedničko nastupanje pred donatorima i udruživanje snaga na svakom nivou, samo su neki od ciljeva kojima u okviru Mreže težimo sa ostalim omladinskim medijima i mladim pojedincima.

Osnivačice:

Anđelija Stanimirović
Anđelija Stanimirović

Youth Vibes je priča na koju je najponosnija jer je svih ovih godina ostala isključivo mladalačka i slobodna. Kroz tu organizaciju rastu sada već generacije mladih koji kroz pisanje razvijaju kritički osvrt na svet u kojem živimo. Vajbs je njoj dao krila, raduje se da će dati još mnogima!

Vanja Joksimović
Vanja Joksimović

Rođena je 6. oktobra 2001. godine u Šapcu, a svoje osnovno i srednjoškolsko obrazovanje je stekla u Nišu. U toku pohađanja Gimnazije “Svetozar Marković”, bila je aktivni član organizacije “Nauči me”, i kao član PR tima, zajedno sa organizacijom, učestvovala u sprovođenju brojnih projekata koji su se bavili temom obrazovanja, kao ključnog društvenog resursa na putu bolje budućnosti i napretka. Kao mlađi član tima odlučuje dalje da razvija svoje veštine i postaje polaznik Letnje škole novinarstva u organizaciji LocalPressa-a, u kojoj pored divnih poznanstava, stiče dovoljno znanja i iskustva, kako bi se jednog dana i rodila ideja o osnivanju YouthVibes portala, omladinskog medijskog prostora za koji pišu srednjoškolci i studenti sa prostora Balkana. Svoje fakultetsko obrazovanje započinje 2020. godine, na integrisanim akademskim studijama medicine, na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu, sa željom da se čitavog života bavi, po njenom mišljenju, najhumanijim poslom.

Jovana Jović
Jovana Jović

Jovana Jović je studentkinja treće godine na Fakultetu organizacionih nauka, na smeru Operacioni menadžment. Pored postizanja uspeha na fakultetu, Jovana je volonterka, lider i takmičar. Predsednik je nevladine organizacije "Svetski omladinski talas" i projektni koordinator jednog od najvećih studentskih festivala u Srbiji "Međunarodna studentska nedelja u Beogradu", kao i lokalnog projekta "Sajam volonterizma". Pre nego što je postala predsednik bila je na poziciji lidera za fandrejzing, a tokom te godine bavila se i projektnim menadžmentom za omladinski portal Youth Vibes čiji je i osnivač. Kao student na FON-u, takmičila se u rešavanju studije slučaja na mnogim projektima gde je osvojila prvo i drugo mesto i mesto za najboljeg prezentera na takmičenju. Jedna od nagrada bila je praksa u kompaniji NIS gde je bila na poziciji praktikanta za projektni menadžment u sektoru za Razvoj biznisa. Voli kada joj je ispunjen dan, ljubitelj je pozorišta i dobrog druženja.

Rukovodstvo:

Lana Stanisavljević - glavna i odgovorna urednica
Lana Stanisavljević - glavna i odgovorna urednica

Ima 20 godina i studira komunikologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu. Novinarstvom je počela da se bavi kada je imala 17 godina - upravo na portalu Youth Vibes. Trenutno je saradnica nekoliko redakcija, a u fokusu njenih izveštavanja su društvene, političke i teme iz kulture. Slobodno vreme rado ulaže u volontiranje, lični razvoj i prenošenje stečenih veština i iskustava, a kratko isključenje iz novinarskog sveta pronalazi u knjigama, nauci i avijaciji.

Milica Marković - urednica i projektna menadžerka
Milica Marković - urednica i projektna menadžerka

Ima 20 godina i studira Komuniciranje i odnose s javnošću na Filozofskom fakultetu u Nišu. Volontirala je u mnogim organizacijama, a za Youth vibes piše dve godine. Voli da bude pokretač promena, zato je novinarstvo stvar koja joj je izuzetno bliska srcu.

Teodora Radojičić - urednica
Teodora Radojičić - urednica

Ljubav prema pisanju gaji celog života, a prema novinarstvu od svoje 16. godine. Njena komfor zona u pisanju su umetnost, sport, lifestyle, ali joj je specijalno zadovoljstvo da se upusti u istraživanje tema izvan njoj bliskih stvari. Ima 20 godina, i živi i studira u Nišu.

Dopisništvo:

Katarina Beković - menadžerka društvenih mreža
Katarina Beković - menadžerka društvenih mreža

Rođena 28.04.2003. u Beogradu. Aktivizam je počeo u učeničkom parlamentu i volontiranju za Crveni Krst u osnovnoj školi, a neposredno nakon završene Pete beogradske gimnazije su se njena interesovanja okrenula društvenim mrežama, stranim jezicima, modi, putovanjima i programima o Evropskoj Uniji i Ujedinjenim Nacijama. Posetila je 15 evropskih zemalja od kojih je najznačajnija bila poseta Briselu i evropskim institucijama. Od stranih jezika tečno govori engleski i nemački, a trenutno uči španski. Studira na Tehnučkom univezitetu u Ilmenauu, smer Primenjeni mediji i komunikacione nauke.

Ilija Tepšić
Ilija Tepšić

Student istorije. Novinarstvom se bavi skoro 3 godine, a pisao je na nekoliko portala. Pored toga, radi kao Predavač i mentor u Regionalnom centru za talente "Mihajlo Pupin" u Pančevu. Ima nekoliko objavljenih naučnih radova iz istorije, a pored naučnog i novinarskog, bavi se i kreativnim pisanjem. Od nedavno radi i kao Community manager.

Jelena Tokmačić
Jelena Tokmačić

Završila Petu beogradsku gimnaziju, a trenutno studentkinja Fakulteta političkih nauka. Filozof u novinarskom ruhu. Stremi da svoje tekstove načini riznicama za sebe, a YouthVibes joj daje savršenu priliku za to. Pored novinarstva, piše poeziju dugog stiha, posećuje književne večeri i gaji posebno interesovanje za ekonomsku nauku. Umrežavanje (networking) joj je drugo ime, a često ćete njene tekstove prepoznati po temi koja se neposredno bavi javnim životom mladih, ili popularnom kulturom.

Milica Jovanović
Milica Jovanović

Prva asocijacija na nju bi verovatno bilo obaranje Ginisovog rekorda za najčešće ime. Mada, teši se remarkom koju je Matija Bećković uputio Miodragu Pavloviću, našem piscu: "Nosio je najobičnije ime, a ostvario najneobičnije delo". Kada smo kod neobičnog, ona se nada da nosi barem deo toga u sebi. Od poznavanja Morzeovog koda, pa sve do učenja 5 jezika, bavljenja omladinskom politikom i izučavanja filozofije, život posmatra kao seriju iskustava koje treba doživeti. Kaže da nas neretko od obilate šarenolikosti i svih prilika razdvaja samo jedna misao. Postavlja pitanje - Da li si dovoljno hrabar/hrabra da načiniš prvi korak?

Sofija Đurić
Sofija Đurić

Ima 18 godina i četvrta je godina filološke gimnazije. Novinarstvom se bavi od svoje 16te godine. Aktivistkinja je za ženska prava, prisutnost mladih u medijima i uticanje na klimatske promene. Sarađivala je sa Američkom ambasadom, Lokal Press-om, ID-om, UNICEF-om i mnogim drugim. U svojoj karijeri se najviše fokusira na humanističke nauke, posebno književnost, istoriju i sociologiju. U slobodno vreme šeta, sluša muziku ili čita.

Sara Stanojković
Sara Stanojković

Sara Stanojković uskoro je svršena studentkinja novinarstva u Nišu, koja voli da se lati posla koji obavljaju filmski kritičari i ljubitelji popularne kulture. O toj oblasti, svagda piše i izveštava kao dopisnik Youth Vibes-a, ali se njome bavi i kao fanatik! Ponekad piše i eseje, a veoma je zainteresovana i za sektor kreativne ekonomije i kreiranje multimedijalnog sadržaja.

Milica Mihajlović
Milica Mihajlović

Milica Mihajlović rođena je 27. 9. 2003. u Požarevcu. Odmalena gaji strast prema pisanoj reči, jeziku, javnom nastupu i kulturi. 2019. godine Milica se pridružuje Youth Vibes-u, što smatra potpunim presedanom u ličnom, obrazovnom i karijernom smislu. Inspirisana iskustvima i znanjima steknutim neformalnim obrazovanjem, putem volontiranja, praksi i treninga, ali i ojačana da bude glas i uši naroda, 2022. upisala je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu – Novinarsko-komunikološki odsek. Zainteresovana i za digitalni marketing, dobila je stipendiju na Internet Akademiji, za školovanje na smeru Social Media, Online PR & Community Manager. Članica je i vršnjačka edukatorka udruženja Kreativna pedagogija iz Požarevca i Svet reči iz Velike Plane još od prvog razreda srednje škole. Svoje znanje u oblasti medijske pismenosti prenosi organizujući radionice kao fasilitatorka IREX-a. U slobodno vreme voli duge šetnje sa dragim ljudima i kvalitetne razgovore uz šoljicu kafe.

Marija Zorić
Marija Zorić

Pored toga što je novinarka na portalu Youth Vibes, studentkinja je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Novinarstvo je sjajan način da kombinuje svoje ljubavi prema pisanju, pravu, ali i aktivizmu, kulturi i edukaciji. Uvek možete da je nađete u društvu neke dobre knjige. Za sebe bi rekla da je dete u duši, a pisac u srcu.

Milica Babić
Milica Babić

Ima 18 godina i trenutno završava srednju školu. Planira da upiše medicinu i da nastavi da se bavi aktivizmom i novinarstvom. U slobodno vreme voli da piše, čita, svira i volontira. Članica je Unicefovog Omladinskog odbora i posebno je zanimaju teme poput mentalnog zdravlja, obrazovanja i socijalne inkluzije. Novinarstvo voli jer joj pruža priliku da piše o temama koje su joj važne i zanimljive.

Staša Vuksanović
Staša Vuksanović

Ima 17 godina, dolazi iz Niša, gde je završila prve dve godine gimnazije 'Svetozar Marković', a trenutno završava srednju školu na HMC stipendiji u Londonu. Prvi put se susrela sa novinarstvom upravo u ovoj grupi vrlo ambicioznih mladih ljudi sličnih njoj, i odlučila je da nastavi tim vodama. U slobodno vreme bavi se različitim vrstama plesa, pretežno socijalnim. Neki od njenih hobija takođe uključuju fotografiju i grafički dizajn. Već oko 3 godine se aktivno bavi javnim govorništvom i omladinskim radom kroz koje se trudi da promoviše ravnopravnost, ljudska prava i sve ono što bi interesovalo osobu njenih godina. Voli da istražuje i otkriva neotkriveno.

Magdalena Kostić
Magdalena Kostić

Rođena 7.10.2002.godine u Gračanici, na Kosovu i Metohiji. Studira Novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu. Javni nastupi, ljubav prema pisanju i istraživanju, upoznavanje različitih kultura i naroda, dali su joj vetar u leđa da zakorači u svet medija. Njen entuzijazam, rad i trud doprineli su i njenom novinarskom razvoju tako da osim za Youth Vibes, piše za Studentski dnevni list, gde je trenutno i na poziciji urednice. Volela bi da kao pravi novinar jednoga dana sa diplomom u ruci, ali i velikim srcem u grudima, bude ta koja će pomagati svom narodu i raditi u njegovom interesu. Jedna izreka kaže da se na novinarstvo nekada gledalo kao na plemenitiju stvar nego danas, a ona želi da taj pogled ljudima ponovo vrati.

Uglješa Surdučki
Uglješa Surdučki

Bavi se mnogim stvarima uključujući i novinarstvom. Član je Bečejskog udruženja mladih, gde je zapravo počeo da se interesuje za medije i stvaranje medijskog sadržaja. Obožava da “vija” ljude i uzima im izjave, kao i da istražuje o društvenim pitanjima i problemima, objektivno i po Kodeksu.

Aleksandra Pavlović
Aleksandra Pavlović

Studira novinarstvo, bavi se aktivizmom i zanimaju je društvene teme generalno. Žurnalizam ju je zanimao još od malih nogu, kad je čitala Zabavnik i magazine svojih roditelja. U slobodno vreme uči late art i dizajn.

Milica Perić
Milica Perić

Ima 19 godina, voli da piše i istražuje. U slobodno vreme piše poeziju, voli da čita, šeta, upoznaje nove ljude, nova mesta i ide u pozorište. Studira na fakultetu Političkih nauka, zanimaju je društvene nauke, kao i uzroci i rešenja društvenih problema.

Andrea Veselinović
Andrea Veselinović

Ima 18 godina i živi u Beogradu. Pre 5 godina je otkrila da je novinarstvo njena velika ljubav kada je počela da radi na televiziji. To što je kasnije postala deo Youth Vibes tima smatra jednom od najboljih stvari koje su joj se desile do sad. Iskustvo koje je stekla i ljude koje je upoznala ni za šta ne bi menjala. Veruje da se sve dešava sa razlogom, a na njoj je da kroz novinarstvo te razloge otkrije. Ne plaši se da pita jer ne postavlja pitanja na koja neće dobiti odgovore. Cilj joj je da u svom radu sačuva srž novinarstva - profesionalnost, etičke i moralne vrednosti. Novinarstvom će se baviti sve dok ima leptiriće u stomaku kad objavi tekst, stane pred publiku ili kameru, ponosno govori da je novinarka, s nestrpljenjem prima nove izazove i radi s ljudima koji je inspirišu, motivišu i kojima može da pruži podršku. A veruje da taj osećaj nikada neće proći.

Tijana Đorđević
Tijana Đorđević

Studentkinja na Fakultetu političkih nauka, smer politikologija. Pored portala Youth Vibes volontira i za brojne druge omladinske i studentske organizacije. Sebe bi opisala kao kreativnu, svestranu osobu avanturističkog duha, a hobiji joj, u skladu s tim, variraju od snimanja tiktokova do čestih putovanja i pisanja proznih dela.

Elena Peruničić
Elena Peruničić

Ima 18 godina i dolazi iz Čačka. Obožava da čita i uči strane jezike. Psihologija i zaštita životne sredine je posebno interesuju, a bavi se i aktivizmom i volontiranjem. Članica je Savetodavnog odbora u UNICEF-u u Srbiji i jedna od osnivača inicijative KompostIN, koja se zalaže za normalizaciju kompostiranja u našoj zemlji. Slobodno vreme koristi da planira nova putovanja.

Miljana Đorđević
Miljana Đorđević

Ima 20 godina i studira Nemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Nišu. Dopisnica je Youth Vibes-a drugu godinu i aktivni je član studentske organizacije BEST Niš. U slobodno vreme bavi se sportom, voli da čita i unapređuje svoje znanje o marketingu.

Teodora Stojković
Teodora Stojković

Teodora Stojković ima 21 godinu. Student je međunarodnopravnog modula na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i paralelno s pravom, volonterski se bavi novinarstvom. Književnost, diplomatija i forenzika su njene najveće ljubavi i najlepša inspiracija za pisanje dolazi joj odatle. Pored brojnih seminara i nagrada iz navedenih oblasti, pohađala je i kurs medijske pismenosti u organizaciji IREX-a. Teme kojima se najviše bavi i koje istražuje jesu ljudska prava, položaj žena i mladih u društvu i društvo kao celina.