Lifestyle

10 stvari koje treba da uradiš ovog leta

Za većinu stvari koje sam nabrojala potrebno ti je 0,00 dinara. Međutim, za sve ti treba dobra volja i pozitivna energija.

Iako je ovo leto krenulo praćeno kišom i padom temperature, to ne mora nužno da bude loša stvar. Par tmurnih dana je idealna prilika da se, pre svega, dobro naspavaš i odmoriš, a i odlučiš šta želiš od ovog raspusta i kako da ga iskoristiš na najbolji mogući način, a mi smo tu da ti damo par dobrih saveta kako da ti ovo leto bude ekstra.

Promeni rutinu

Tvoja ekipa i ti imate kafić u koji stalno idete? Ili se već duže vreme okupljate na istom delu keja? U početku vam je bilo zanimljivo, ali sada je već nekako smor. Unesi neku promenu, družite se na drugom mestu, u različitoj atmosferi, istražujte mesta u svojoj okolini. Niš je grad pun prilika za dobar provod i možda ove nedelje, umesto bučne diskoteke, svoju subotu veče provedeš uz šolju kafe i zvuke akustične gitare, za promenu… ili obrnuto!

Napravi izlet

Ovog leta nisi u mogućnosti da odeš na more? Ili ipak jesi, ali je to tek u avgustu? Izlet je nešto što možeš da uradiš već tokom prvog narednog sunčanog dana, a u gradu i okolini ima mnogo lepih mesta koja bi tome poslužila. Okupi društvo, a sve što ti treba jeste hrana, piće i mnogo pozitivne energije.

Izgledaj drugačije

Devojka si, a nisi veliki fan haljinica i suknjica? Ipak, leto deluje kao idealna prilika za to. Izađi iz svoje zone komfora i oprobaj se u lepršavoj odeći sa cvetnim dezenima. Ukoliko si momak, i dalje možeš da napraviš neku promenu u svom stajlingu i možda otkriješ da košulje nisu namenjene samo za svečane prilike.

Počni da učiš jezik

Španski ili italijanski su te oduvek privlačili, a tokom školske godine nikako da nađeš vremena da se tome posvetiš? Srećom, postoji YouTube i razne aplikacije za učenje stranih jezika, kao što je Duolingo, a plus je i slobodno vreme na tvojoj strani. To ne mora da oduzme ogroman deo tvog dana, ali sat vremena je period koji lagano možeš da izdvojiš. Na kraju krajeva, uvek možeš i da pogledaš seriju/film na datom jeziku i spojiš lepo i korisno.

Volontiraj

Kada je idealno vreme da upoznaš nove ljude, aktiviraš svoj timski duh i uradiš nešto korisno, ako ne tokom leta? Sigurno će biti aktuelne mnoge manifestacije kojima možeš da upotpuniš svoje vreme, ali i čiji volonterski tim možeš obogatiti.

Pronađi inspiraciju u svetu oko sebe

Ima li nečeg inspirativnijeg od izlazaka ili zalazaka sunca, zvezdanog noćnog neba ili mirisa mora? Prepoznaj lepotu koja te okružuje i iskoristi je za fotografiju ili pisanje. Postoji toliko načina da izraziš svoju kreativnost, zašto da to i ne uradiš baš sada?

Knjige, knjige, knjige

Bilo da je to lagani ljubavni roman ili nešto vezano za kriminalistiku, dobra knjiga je tvoj prvi najbolji prijatelj na putovanju. Ili po letnjem kišnom popodnevu, uz šolju kafe. Obogati svoj rečnik, ispuni svoj dan i odmori svoj mozak! Svake subote ćeš moći, na našem Instagram nalogu, da vidiš preporuke Youth Vibes tima šta pogledati i pročitati ovog leta.

Daj šansu ljubavi

Duga, romantična šetnja uz stisak ruke voljene osobe nešto je što bi prijalo svakome od nas. Budi spreman/a i otvoren/a za ljubav na svakom koraku, ko zna, možda te tvoja letnja avantura čeka na plaži, možda u prodavnici, ili na večernjem izlasku. Stoga, izgledaj lepo u svakom trenutku i ne zaboravi osmeh gde god da kreneš.

Iznenadi dragu osobu

Pročitao/la si odličan recept za šejk ili kolač, a sastojci koji su ti potrebni su uglavnom oni koje već imaš u frižideru? Spremi nešto svom dečku/devojci, najboljem prijatelju, ili bratu i sestri. Pronađi način da uradiš nešto malo, ali slatko za sebi bliske ljude i izmami im osmeh, a ujedno ćeš i sebi.

Nađi posao

Želiš da zaradiš svoj prvi dinar tokom leta? Prilike su svuda oko tebe. Ukoliko si maloletan/a, možda ih ima manje, ali svakako postoje. Bilo da je to predavanje jezika onlajn, deljenje flajera, rad u kafiću ili slično, svakako je dobrodošlo jer – imaćeš svoj novac za izlazak i osećaćeš se korisno i ispunjeno.

Za većinu stvari koje sam nabrojala potrebno ti je 0,00 dinara. Međutim, za sve ti treba dobra volja i pozitivna energija. Ovo su samo neki od načina koje možeš da iskoristiš da podariš sebi ispunjeno leto, a možeš da počneš već danas. Ko hoće, nađe način. Ko neće, nađe izgovor – primenljivo je u svakoj sferi života. Zato, pronađi svoj način da svaki naredni letnji trenutak pretvoriš u uspomenu vrednu prepričavanja!

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare