Lifestyle Modern art Vesti

Dođi na Amfi: Pola veka hip hop kulture

Festival ,,Dođi na Amfi" i ove godine je okupio veliki broj ljubitelja hip hopa u Nišu. Uz brojne nastupe, sportske aktivnosti i umetničke sadržaje, ovogodišnji ,,Amfi" obeležio je pola veka od nastajanja hip hop kulture.

Ovogodišnji festival otvoren je nastupom italijanskog dua ,,Drip Dealers“, a nakon njih je nastupio ,,BCrew“, a njihovo izvođenje je oduševilo publiku i dalo joj energiju za ostatak večeri.

Atmosfera na Amfiju; foto: Lana Stanisavljević

Uz dobro poznate tonove, stihove i bliceve na telefonima, publika je učinila da atmosfera na Amfiju bude sjajna i pre ponoći, kada su nastupili Kendi i Marčelo.

Drugi dan festivala otvorila je grupa ,,Corvo“ iz Portugalije, nakon koje je nastupio ,,Ding dong“, jedna od prvih grupa koje su krenule da se bave repom u Srbiji. Pored velikog broja mladih u publici koji su uživali u novijim zvukovima, našlo se i dosta obožavatelja ,,prvog talasa repa“ i samim tim se atmosfera na Amfiju dosta zagrejala.

Volonteri festivala; foto: Lana Stanisavljević

Pored muzičkih nastupa, takođe se tradicionalno igrao basket 1 na 1, te je sama publika imala priliku da uživa u raznovrsnim sadržajima, a nakon finala nastupila je crnogorska grupa ,,Who see“. Publika je pevala i igrala uz njihove brojne hitove poput ,,Đe se kupaš“ i  ,Pucačina po Budvi“.

Poslednji muzički nastup ove večeri održao je Smoke Mardeljano koji je ponovo očarao publiku svojom energijom i pesmama koje su nam svima već poznate.  Drugo veče festivala zatvoreno je plesnim programom.

Šta kažu volonteri?

Volonteri na festivalu, Kosta i Anastasija istakli su da za njih ,,Dođi na Amfi“ predstavlja zanimljiv način da upoznaju mnogo mladih ljudi i da se svi međusobno druže uz zvuke svojih omiljenih hip hop grupa.

,,Tu sam zbog zaista lepe atmosfere ali i ljubavi koja se svake godine širi na Amfiju“ – dodala je Anastasija.

A kako se ove godine obeležava 50 godina hip hop kulture, pitali smo jednu od organizatora, Jovanu Janković, šta je to novo na festivalu ove godine:

,,Potrudili smo se da poboljšamo tehničke uslove za izvođače, ali smo isto tako izuzetno ponosni jer smo mogli da ugostimo mlade repere iz Italije i Portugalije i drago nam je jer festival i dalje živi i publika je izuzetno zadovoljna“.

Jovana je dodala da iako postoji već 50 godina, hip hop kultura i dalje raste, a to pokazuje i činjenica da su razne generacije ove godine bile u publici i da je za svakog bilo po nešto.

 

Prati nas i na InstagramuFejsbukuLinkdinu i Jutjubu

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare