Vesti

Mladi vazduhoplovci na korak do formiranja visoke strukovne škole

Kako Youth Vibes saznaje, mladi vazduhoplovci koje je okupio mladi pilot Bojan Dimitrijević, već duže vreme se bore za formiranje visoke strukovne škole, a sada su bliži svom cilju.
Sagovornik za Youth Vibes izjavljuje kako su već duže vreme u kontaktu sa kabinetom premijerke Ane Brnabić i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sektora za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje i da ih je obradovala informacija do koje su došli, da SMATSA  vraća trening centar Vršac, Vladi Srbije.
Pilot Bojan Dimitrijević; Foto: privatna arhiva
Iskreno se nadam da je ovo prilika da naše napore oko osnivanja visoke strukovne škole konačno realizujemo. Ukoliko dobijemo potvrdan odgovor iz kabineta premijerke, i uz napor Ministarstva prosvete već sledeće godine možemo očekivati upis prve generacije, rekao je Bojan.
Takodje, kako Bojan dodaje, plan za regionalni trening centar uveliko je u izradi.
Projekat Trening centra koji je osmislilo Ministarstvo prosvete, sektor za dualno obrazovanje i vaspitanje na čelu sa prof. dr Gabrijelom Grujić, 80% se slaže sa planom koji smo mi predočili kabinetu premijerke. Iskreno, iznenadili smo se kad smo saznali da Ministarstvo već  duže veme radi na istom cilju, a to je formiranje visoke strukovne skole u vazduhoplovstvu. Obradovali smo se i seli zajedno za sto, gde smo samo doprineli njihovom planu i gde su se naše ideje spojile u jedno.
Za kraj našeg razgovora Bojan dodaje da se zahvaljuje kabinetu premijerke i prof. dr Gabrijeli Grujić koji su pre svega saslušali mlade, a zatim i pomogli u ostvarenju nijihovog sna. Iskreno se nada da će ubrzo i stići potvrdan odgovor iz kabineta premijerke, zahvaljuje se i svom timu sa kojim se bori već tri godine i dodaje da bez svog tima i zajedničkog rada, ne bi uspeo.
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare