Sport

Trijumf nedelje: Zvezdin košarkaš Zoran Paunović

Bili smo šampioni sa najmlađom ekipom na prvenstvu. U finalu sam pogodio koš za pobedu i osvajanje titule. To je nešto što ću pamtiti ceo život, kaže on.

Trijumf ove nedelje je mladi Nišlija Zoran Paunović, kapiten košarkaškog kluba Crvena Zvezda iz Beograda. Youth Vibes saznaje od njega kada mu se prvi put javila ljubav za košarkom, da li su mu treninzi naporni i druge informacije koje se tiču života košarkaša.

Zoran je već sa 7 godina počeo da trenira u niškom košarkaškom klubu Nibak, ali je vrlo brzo prestao zbog problema sa kičmom i kaže da se sa 10 godina odlučio na ozbiljnije treniranje košarke. Počeo je sa treniranjem u omladinskom košarkaškom klubu Konstantin iz Niša na nagovor drugara, kako on izjavljuje, i objašnjava da su svi odmah primetili njegovu visinu, a njemu se dopala igra i da je tako sve krenulo.

U Konstantinu sam bio 4 godine. Poslednje sezone smo učestvovali na prvenstvu Srbije i tu su me primetili treneri iz Zvezde.

https://www.instagram.com/p/BIQc1p6Dh0s/?hl=sr&taken-by=zoranp11

Zorana su pored Zvezdinih trenera, primetili i treneri iz inostranstva. S obzirom na to da je tada bio mlađi, dosta bi mu teško palo da bude odvojen od porodice tokom cele godine, jer bi živeo u Španiji ili Italiji. Njemu je, kako on kaže, poziv da zaigra u dresu crveno-belih bila olakšavajuća okolnost i to je vrlo rado prihvatio.

Pozvali su me, pričali su sa ocem i rekli da bi voleli da dođem na probu kod njih, kaže Zoran i dodaje da su mu se u Zvezdi dopali uslovi i način na koji se trenira, pa mu nije bilo teško da odluči gde će.

Zoran je, kao što smo već rekli, kapiten, ali i bek u Zvezdinom timu. Njemu, kako on kaže, uloga kapitena nije naporna, već mu daje još veću motivaciju za radom.

To mi ukazuje da trener veruje u mene. Što se snalaženja tiče, mislim da se snalazim odlično, saigrači mi veruju i to mi je najbitnije.

https://www.instagram.com/p/BZt7xwenbZV/?hl=sr&taken-by=zoranp11

Nas je interesovalo kakva je atmosfera u timu crveno-belih. Zoran kaže da je atmosfera u timu odlična i dodaje da je većina njegovih saigrača sa strane, pa svi žive u istom domu i svi idu u istu školu. Ceo dan provode zajedno, te se odlično poznaju i slažu. Kao višegodišnji igrač košarke, Zoran je učestvovao na mnogobrojnim takmičenjima, odigrao zavidan broj utakmica i osvojio zlatne, srebrne i bronzane medalje, ali i posebna odličja. Na njega je poseban utisak ostavio završni turnir prvenstva Srbije koji je odigrao ove sezone u kategoriji juniora.

Bili smo šampioni sa najmlađom ekipom na prvenstvu. U finalu sam pogodio koš za pobedu i osvajanje titule. To je nešto što ću pamtiti ceo život, kaže on.

Zoran kao svog idola i uzora navodi Majkla Džordana. Po njemu, on je najbolji igrač svih vremena, igrao je na njegovoj poziciji i dopada mu se Majklov stil igre.

https://www.instagram.com/p/BZzH1kqn4Qb/?hl=sr&taken-by=zoranp11

A o njegovim planovima za budućnost i o tome da li planira da nastavi da se bavi košarkom, on odgovara:

Planiram naravno da nastavim sa treniranjem košarke, dosta toga sam žrtvovao i ne želim sada da stanem. Za dalje još nista ne znam, završio sam sa mlađim kategorijama, očekujem sada da potpišem za neki prvi tim. Najbitnije mi je da igram. Cilj mi je NBA karijera.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare