Lifestyle

10 razloga da posetiš Nemačku ovog leta

Za njih mislimo da su hladan narod, koji ne izlazi nigde već samo radi. Jezik nekima zvuči čudno, neki su pravi srpski nacionalisti i zbog toga ne gaje simpatije prema ovoj zemlji. Ali zašto onda svako ko barem jednom poseti Nemačku, ima želju da joj se opet u nekom trenutku vrati? Po mom mišljenju, Nemci su sve suprotno od stereotipa koji se o njima čuju. I ja se Nemačkoj uvek rado vraćam. Zbog toga, izdvojila sam 10  razloga zašto baš Nemačka treba da se nađe na tvojoj listi željenih destinacija ovog leta.

Ono što sam prvo primetila i što po meni zaslužuje prvo mesto na ovoj listi, jesu osmesi na njihovim licima i srdačnost. Iako vas ne poznaju, a žive u zgradi vašeg domaćina, reći će Hallo.

Mi vrlo često imamo naviku da kasnimo po pola sata, da nas društvo čeka uveče u gradu jer se još sređujemo ili šminkamo. Ali, u Nemačkoj će se vrlo retko desiti da Nemac zakasni na sastanak, posao, pregled. Tačnost, marljivost i ekološka svest su njihove glavne crte.

Za one zaljubljenike u arhitekturu, Nemačka je predivna zemlja u kojoj postoji mnogo toga za videti. Prelepe građevine, spomenici i mostovi su svuda. Često se u jednoj ulici viđa spoj i nove i stare gradnje.

U Nemačkoj ćeš videti mnogo nacionalnosti, poštuje se i uvažava svačija religija. Vole različitost u svakom smislu. Zar nije to sjajno?

Stekla sam utisak da vole ljude iz ex Jugoslavije. Mama moje drugarice koja se nedavno preselila u Nemačku gde radi kao medicinska sestra, kaže da se doktori uvek oduševe kada saznaju da dolazi iz Srbije i da je tamo završila školu. Tako da ćeš itekako ostvariti super odnos sa ljudima u Nemačkoj.

Mislim da o šopingu ne treba puno da govorim – ogromni gradovi sa ogromnim tržnim centrima, tako da je dobar šoping zagarantovan.

Za one koji vole nemački jezik i žele da se usavršavaju, direktan susret sa ovom zemljom će im biti vrlo koristan. Bilo da boravite 10 ili 100 dana, bolje ćete upoznati Nemce i njihovu kulturu. Oni drže do sebe, obožavaju svoju zemlju. Konverzaciju uvek započinju prvo na nemačkom. Nemačkog ćeš na ulicama mnogo čuti, svi stanovnici ga pričaju. Pričanje i slušanje nemačkog u Nemačkoj – pa ima li bolje vežbe jezika?

Hoće da pomognu. Na ulici ako pitaš nekoga za Geteov muzej – odvešće te do njega. Desilo mi se da padnem niz stepenice, blamirajuće – znam, ali odmah su dva Nemca prišla i pitala kako sam, i da li mogu nekako da pomognu. Ako vide da ne znaš kako da kupiš karticu za voz na aparatu – uradiće to umesto tebe.

Nemačka je puna dobrih škola i fakulteta i odlične su prilike za usavršavanje. Ko zna, možda prilikom posete pronađeš željeni fakultet ili dobar posao.

Neće mariti ukoliko ti je torba ljubičasta, a haljina roze. Možeš izaći  obučen kako god želiš jer te niko neće gledati popreko.

 

Nemačka zaista jeste posebna zemlja u kojoj ima svega i svačega. Danju možeš uživati u razgledanju dvoraca,  poznatih muzeja, šopingu, a i u pričanju sa interesantnim i otvorenim ljudima koji žive tamo. Ali zato te uveče čekaju odlični noćni klubovi u kojima ćeš se provesti odlično sa društvom uz svoju omiljenu muziku. Stoga, uverite se u ljubaznost Nemaca i u lepotu Nemačke iz prve ruke!

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare