Najave Vesti

Hip-hop festival i ove godine u Nišu – Dođi na Amfi Vol.12

Klub za osnaživanje mladih (KOM018) i ove godine organizuje ,,Dođi na Amfi", festival koji slavi hip-hop kulturu u srcu juga Srbije. Celokupan ovogodišnji festival će se održati na Niškom amfiteatru 21. i 22. jula.
Ovog puta, glavni motiv festivala je proslava pola veka hip-hop kulture. Pored glavnog programa, ovaj festival će obuhvatiti grafitti showcase, nastupe mladih neafirmisanih izvođača, plesnih grupa, kao i takmičenje u basketu 1 na 1. Ovo takmičenje će se održati druge festivalske večeri, kada će takmičar koji bude osvojio prvo mesto dobiti vaučer u iznosu od 15000 dinara.
Ovaj festival je prvi put organizovan zarad ohrabrivanja mladih neafirmisanih umetnika, repera i plesača da nastupaju pred publikom, da pokažu svoj talenat, ali i da se takmiče u širokom spektru disciplina povezanih sa hip-hop kulturom. Ideja i cilj ovog festivala je i da gradu donese novu perspektivu pogleda na mlade, njihov rad i promoviše pozitivne vrednosti kroz sadržaj koji je svima dostupan.

Ko će nastupati na ovogodišnjem Amfiju?

Neka od ovogodišnjih imena koji će se naći na sceni Niškog amfiteatra su: Kendi & Aristokrati, Smoke Mardeljano, Marchelo & Bend, DJ Bokey, DJ Costa, BCREW, kao i niški reperi Braga i Paranoja & Auslender. Takođe, nastupaće i CORVO iz Portugala, DRIP DEALERS iz Italje i Who See iz Crne Gore.
Pristup festivalu je besplatan, kao i svake godine, a više informacija o festivalu možeš pročitati ovde.
,,Dođi na Amfi – Vol.12″ realizuje se u okviru međunarodnog projekta ,,Urban Connection“, koji je podržan kroz program Evropske Unije ,,Kreativna Evropa“, dok je sam pokrovitelj festivala Grad Niš. Kao i svake godine, pored mnogih srpskih izvođača i učesnika, festival će ugostiti brojne mlade umetnike iz regiona i inostranstva koji će predstaviti drugačije perspektive hip-hop kulture.
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare