Lifestyle

Holandski jutjuberi isprobavaju droge u edukativne svrhe

Nakon Xanax-a nije imao emocija, masturbirao je pod dejstvom butil nitrita, žvakao nikotin, probao ekstazi...

Želja za isprobavanjem narkotika kod tinejdžera se uglavnom javlja zbog radoznalosti. Ako ste ikada poželeli da vidite dejstva nekih droga, bez da ih i sami isprobate, takva opcija zaista postoji. RensPolman je mladi jutjuber iz Holandije koji snima videe edukativnog karaktera. Naime, on isprobava različite vrste alkohola i droga i u svojim videima priča o njihovim dejstvima.

Rens je bio učesnik na ovogodišnjoj konferenciji Brave NewMedia, gde nam je otvoreno govorio o svom dugogodišnjem zanimanju. Kako navodi, čim su mu ponudili da snima za Drugslab i rekli koja je tema, prihvatio je bez razmišljanja. Nakon Xanax-a nije imao emocija, masturbirao je pod dejstvom butil-nitrita, žvakao nikotin… 

Kako kaže, roditelji su bili podeljenih stavova. Mama se zabrinula, ali je bila svesna da je on punoletan i da ima slobodu da radi šta želi, sve dok je oprezan.

Tata je reagovao burno. Odmah je pomislio na najgore, da ću postati zavisnik i da ću umreti.

Rens ističe da je u sve to ušao sa velikom radoznalošću, iako je i ranije isprobao slabije vrste droga.

Da, probao sam marihuanu još kada sam imao 14 i iskreno ni malo mi se nije dopala. Moji roditelji su znali, i bili su u redu sa tim.

Njegov glavni cilj bio je da mlade edukuje o vrstama droge koje ih interesuju. Iako je posle nekih bio u lošem stanju više dana, Rens kaže da se nimalo ne kaje što je bio deo jednog takvog projekta.

Bilo je raznih iskustava i raznih dejstva. Od nekih mi je zaista bilo loše. U jednoj epizodi isprobao sam jednu vrstu alkohola. Bilo je to možda i najgore iskustvo. Ljudi ga toliko piju, a ne shvataju koliko su jaka njegova dejstva.

https://www.instagram.com/p/Bf1AsabjP7v/

Rens dodaje da su mu se svidela neka dejstva. Bez obzira na to, nije se plašio zavisnosti. Isprobao je više od 20 vrsta droga, ali nikako ne treba zaboraviti da je u svakom videu imao lekara pored sebe, koji mu je određivao dozvoljenu dozu.

Članovi Drugslab-a su i Bastiaan RosmanNellie Benner, a od nedavno im se pridružila i Dzifa Kusenuh. Ceo projekat je finansirala i podržala država. Nekoliko epizoda emitovano je i na TV-u.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare