Kako da Na raskrsnici

Kako se spremiti za test opšte informisanosti?

Test opšte informisanosti se sprema duže jer njegova opširnost zahteva spremanje različitih oblasti što oduzima više vremena nego spremanje jedne oblasti. Pred tobom je par saveta kako da se na najbolji i najlakši način pripremiš za njega.

Na putu ka položenom prijemnom ispitu, mnogima jedan test pravi problem a nije matematika. U pitanju je test opšte informisanosti.

Naime problem im je kako spremiti takvu vrstu testa? Test opšte informisanosti se sprema duže jer njegova opširnost zahteva spremanje različitih oblasti što oduzima više vremena nego spremanje jedne oblasti. Pred tobom je par saveta kako da se na najbolji i najlakši način pripremiš za njega.

TESTOVI

Na mnogim fakultetima i skriptarnicama postoje primeri testova opšte informisanosti, testovi iz prošlih godina, vezbanje tih testova možete stvoriti sliku o tome kako takav test treba da izgleda, kakva vrsta pitanja se nalazi na testu i iz kojih oblasti su najčešća pitanja. Takođe odličan način da naučite nove stvari i vežbate za ovaj test jeste preko sajta ili aplikacije Najstudent, gde imate opciju za vežbanje testa opšte informisanosti kao i ostalih oblasti. Test se sastoji od 15 pitanja, pitanja imaju ponuđene odgovore što vam olakšava jer se možete koristiti metodom eliminacije da dođete do tačnog odgovora.

KVIZOVI

Kvizovi su zabavan način na koji možete osvojiti nova znanja i spremiti se za ovaj test. Postoji mnogo kvizova na televiziji, oni koji se izdvajaju su kviz Potera i naravno Slagalica. Međutim svima nama se čini da znamo mnogo više kada gledamo kviz nego kada učestvujemo u nekom.

Postoje mnogi kvizovi u vidu aplikacija i sajtova, koji nude različite kvizove sa mnogo različitih oblasti koje vam omugaćavaju da testirate svoje znanje. Poput sajta Sporcle, aplikacije Trivia 360, Triviador i mnoge druge.

FILMOVI

Pored uživanja koje nam donose, filmovi mogu biti odlično sredstvo za saznavanje. Kroz filmove stičemo znanja koja ostaju u našoj svesti do trenutka kad se pojavi asocijacija na određenu stvar odnosno rekognicije, što je dovoljno da damo tačan odgovor na testu sa ponuđenim odgovorima.

Naravno teško je odgledati sve kultne filmove u kratkom vremenskom periodu, ali možete odgledati one koji vam se sviđaju tako što ćete izabrazi neki sa IMBD-ove top liste najboljih 250 filmova. Sigurno je da koji god da izaberete nećete pogrešiti.

Takođe možete pogledati one filmove koji su dobili Oskara 30 godina unazad, jer ume da se pojavi pitanje o tome koji je film osvoji Oskara koje godine.

DRUŠTVENE MREŽE

Pored toga što gubimo vreme na njima one mogu koristiti veoma ako se koriste na pravi način. Zapratite one stranice na instagramu i fejsbuku koje postavljaju korisne informacije. Youtube je odlično mesto za saznavanje putem video snimaka ili animiranih edukacionih videa.

Evo liste stranica i kanala koje su odlični i mogu vam pomoći da spremite ovaj test :

      Instagram
      YT Kanali

KNJIGE

Ako niste neko ko čita mnogo, počnite, jer čitanje nudi mnogo benefita.  Pored svih benefita ono što mnogi propuštaju kada čitaju neku knjigu jesu nepoznate reči. Sledeći put kada naiđete na reč koja vam je nepoznata ili pretpostavljate šta znači na osnovu konteksta , nemojte je preskakati već otvorite rečnik ili potražite na googlu značenje. Odlično štivo za pripremu testa jesu razne enciklopedije, koje uz pomoć slika dočaraju neke pojmove.

Naravno ne možete pročitati stotinu najboljih knjiga samo da bi spremili za pitanje iz književnosti koje možete dobiti na ovom testu. Ono što možete jeste da izaberete neki klasik koji vam se sviđa i pročitate. Pogledajte listu najboljih knjiga svih vremena, zainteresujte se za život nekih pisaca kao za život nekih poznatih ličnosti. Stvorićete u glavi listu prepoznatljivih imena i njihovih dela.

ZAKLJUČAK

Bitno je znati šta ne znate i onda se usredsrediti na te oblasti. Spremanje ovog testa može biti mnogo zabavnije od ostalih uz ove savete.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare