Lifestyle Svojom glavom

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu iz našeg ugla

Ovogodišnja Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWIB) održana je od 16. do 24. jula u organizaciji Svetskog omladinskog talasa. Ovaj omladinski festival je domaćin studentima iz različitih država Evrope, Azije i Afrike. Kako je festival izgledao iz našeg ugla, možeš da pročitaš u nastavku.

ISWIB je organizovao žurke i zabavne aktivnosti, ali festival sadrži i edukativni karakter koji se ogleda kroz radionice. Neke od njih su uključivale medije, ples, govor tela, profesionalnu komunikaciju, pravljenje stripova, film…

Autor svih fotografija: Milica Babić

Radionice o medijima

Naša Milica Mihajlović je ove godine ispred Youth Vibes-a bila moderatorka radionica na temu medija. Učesnici su imali priliku da nauče, razvijaju razmišljanje o medijima i kroz praktični rad to primene.

Bilo je reči o načinu informisanja, načinima funkcionisanja medija i društvenih mreža, razlike u medijima  kod nas i u svetu. Neki od zaključaka su da na svetu preko 2 milijarde ljudi koristi društvene mreže i da je ogromno vreme koje provodimo uz ekran jako štetno. Često nismo ni svesni koliko je to vremena zapravo i koliko smo zatrpani medijskim sadržajem od trenutka kada se probudimo. Tu su  muzika, podkasti, videi, serije, TikTok, Instagram.

Radionica o medijima

Takođe, mladi se ne pojavljuju često u medijima za svoja dostignuća i dobre stvari i inicijative koje pokreću jer to ne donosi čitanost. Već se predstavljaju kao nezainteresovani, usmereni na pogrešne vrednosti uz pogrešne uzore ili su prosto nevidjlivi u medijima. Bilo je jako zanimljivo razmeniti iskustva sa drugim svestranim, kreativnim i informisanim mladima na ove teme.

Aktivnosti

Pored radionica, tu su bile i druge interesantne aktivnosti koje su  služile da povežu mlade međusobno i da bolje kroz njih upoznaju različite kulture.

Studenti zajedno

 

Neke od njih su Parada zastava koja je podrazumevala šetnju po centru grada uz muziku gde je svako poneo zastavu svoje države.

Parada zastava

Jako zanimljiv je i Sajam zemalja gde su se studenti  potrudili da što vernije prikažu običaje svoje zemlje kroz hranu, piće, predmete i zanimljivosti. Pored toga, tu su i žurke.

Art night

Ove godine su posebne bile Kafansko veče i žurka sa temom Barbie. Još jedan zanimljiv događaj je Art night koji je bio humanitarnog karaktera. Na njemu su se u tu svrhu prodavali radovi i ručno rađene stvari. Uz to je bio prisutan i bend i plesni par koji je dodatno ulepšao atmosferu.

Zabava na ISWIB-u

ISWIB je fantastična prilika, ali ne samo za studente koji dođu u Srbiju da upoznaju našu kulturu i Beograd. Već i za volontere i moderatore da prošire svoje vidike i izađu sa ovog festivala sa lepom uspomenom i osećajem zadovoljstva. Festival se održava svake godine u drugoj polovini jula.

Foto: Milica Babić

Na festivalu  postoji mogućnost volontiranja što je jedno posebno iskustvo koje donosi nezaboravna sećanje i divna poznanstva. Ako želiš da se priključiš, možeš pratiti nalog Svetskog omladinskog talasa jer će tamo izaći prijave. Radujemo se narednoj godini.

 

Prati nas i na InstagramuFejsbukuLinkdinu i Jutjubu

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare