Društvo Vesti

Podrži Amber alert na društvenim mrežama

Amber alert povećava šanse za brži pronalazak nestale dece i mladih. Njegovo uvođenje u Srbiju možeš podržati deljenjem heštega #hocemoamberalert na svojim mrežama 11. januara.

Amber alert je efikasan metod širenja informacija o nestaloj deci sa ciljem s da se olakša njihov pronalazak. U slučaju nestanka deteta javnost se obaveštava putem televizijskih i radio emisija, interneta, SMS poruka i ekrana na bankomatima. Kako se ističe, nakon aktiviranja ovog sistema u 96 odsto slučajeva dođe do pronalaska nestalog deteta u prvim satima nakon nestanka, prenosi Danas.

Više o sistemu Amber alert pročitaj ovde.

Kako ti možeš da daš svoj doprinos akciji?

Deljenjem objave i tagovanjem instagram profila @cnzd.rs, a zatim i korišćenjem #hocemoamberalert 11. januara, omogućavaš Centru za nestalu i zlostavljanu decu da prebroji koliki je broj ljudi koji podržavaju uvođenje ovog sistema.

Imaš bolju ideju? Kreiraj je

Sve dok koristiš hešteg koji je neophodan za ovu kampanju, možeš da pustiš svoju kreativnost da odradi posao i time povećaš uspeh kampanje.

Pored deljenja objave, možeš da:

  • obučeš Amber alert majicu i uslikaš se u njoj;
  • uslikaš se ili snimiš s instagram filterom kampanje;
  • fotografišeš svoju Amber alert nalepnicu i objaviš je;
  • podeli informacije sa svojom ekipom.

Najbitnije je da ti profil bude otključan, da koristiš #hocemoamberalert taguješ instagram profil @cnzd.rs i da sve to uradiš danas, 11. januara.

Doprinesimo bezbednosti dece i mladih.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare