Konkursi Vesti

Poziv za članstvo u KOMS-u

Poziv za članstvo u Krovnoj organizaciji mladih Srbije (KOMS) otvoren je tokom cele godine, a zatvara se pred njihovu Redovnu Skupštinu. Organizacije mogu postati članice KOMS-a ukoliko imaju status udruženja građana (udruženja mladih ili udruženja za mlade) i savezi udruženja. 

Zahvaljujući članstvu organizacije stiču mogućnost da učestvuju u programima jačanja kapaciteta koje organizuje KOMS,  zajedno sa drugim organizacijama članicama i KOMS-om deluju na nacionalnom nivou. Isto tako da se informišu i dele informacije, umrežavaju sa drugim organizacijama članicama širom Srbije, regiona i na međunarodnom nivou.  Da učestvuju u projektima i aktivnostima koje organizuje KOMS i njihovi partneri. 

KOMS organizacijama članicama pruža i mogućnost  kreiranja strateških i zagovaračkih dokumenata kao i uključenje  u konsultacije za neke od najvažnijih procesa omladinske politike na nacionalnom nivou. Takođe, svako može delegirati predstavnika svog udruženja u organe KOMS-a.

Kako postati deo KOMS-a? 

Ukoliko tvoja organizacija želi da pristupi KOMS-u potrebno je da na imejl adresu office@koms.rs , a zatim i poštom na adresu KOMS-a (Kralja Milutina 15, 11 000 Beograd) dostaviš sledeću dokumentaciju:

  • popunjen upitnik i izjavu namere (ovde preuzmi upitnik , ovde preuzmi izjavu );
  • kopiju rešenja o upisu u registar udruženja u dva primerka;
  • kopiju statuta i pravilnika o radu (ukoliko postoji);
  • odluku skupštine o pristupanju KOMS-u u dva primerka.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa pristupanjem u članstvo KOMS-a  možeš da kontaktiraš  koordinatorku za članstvo Milju Zdravković, putem mejla na milja.zdravkovic@koms.rs ili na broj telefona +38169738445. Takođe, informacije možeš pronaći i na njihovom zvaničnom sajtu.

 

Prati nas i na InstagramuFejsbukuLinkdinu i Jutjubu

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare