Vesti

Poziv za delegate Evropskog parlamenta mladih je ponovo otvoren

Šta je Evropski parlament mladih?

Evropski parlament mladih (EYP) je nevladina, neprofitna, nestranačka, omladinska organizacija prisutna u više od 40 zemalja širom Evrope sa ciljem da podstakne mlade ljude da preuzmu inicijativu i da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluka i kulturnom razumevanju. EYP jedna je od najvećih evropskih platformi za neformalno obrazovanje, međunarodnu kulturnu razmenu i razmenu ideja među mladima.

Koje su aktivnosti Evropskog parlamenta mladih?

Glavna aktivnost EYP je organizovanje konferencija koje predstavljaju simulaciju donošenja odluka parlamentarnim procedurama Evropskog parlamenta. Na tim događajima učesnici, podeljeni u radne grupe (odbore), raspravljaju o temama u vezi sa pitanjima koja su trenutno popularna u našem društvu, pre nego što konačno predlože svoja rešenja u zvaničnom dokumentu, rezoluciji.

Svaka sesija se sastoji od tri elementa. Prva faza je Teambuilding,  gde se učesnici međusobno upoznaju kroz seriju grupnih dinamičkih vežbi i zadataka za rešavanje problema. Ovo im pomaže da formiraju tim, postave svoja pravila i postave temelje uspešnog rada odbora. Druga faza je rad odbora, gde delegati moraju da pronađu drugačija, nova i inovativna rešenja, pokušavajući da najbolje iskoriste svoje kulturno poreklo i stečena iskustva. Vlastita iskustva i vizije podjednako su važni kao i stručne analize i postaće vidljivi u njihovom predlogu za rezoluciju. Završni deo svake sednice je Generalna skupština, gde svaki odbor predstavlja svoja rešenja problema o kojima su razgovarali.

Kako da se prijavim?

Poziv za 49. Regionalno zasedanje koje će se održati ovog puta u digitalnom obliku zbog pandemije COVID-19 je ponovo otvoren. Možete se prijaviti putem linka do 3. oktobra u 23:59h.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare