Društvo

Siguran prostor: Platforma za besplatnu psihoterapiju

Siguran prostor je onlajn platforma koja pruža mogućnost besplatne psihoterapije. Glavni cilj je kreiranje prostora u kojem svako može da dobije potrebnu podršku, bez obzira na finansije.

U okviru platforme postoji osam jezika i 75 različitih psihoterapeuta sa kojima je moguće raditi. Seanse se odvijaju preko Zooma i zakazuju preko sajta na veoma jednostavan način.

Ono što je nova opcija na platformi jeste da je moguća besplatna psihoterapija sa jednim psihoterapeutom u periodu od 3 meseca sa ukupno 12 seansi.

Od kada smo uveli ovu opciju na sajtu, za sedam dana prijavilo se preko 500 korisnika koji su zainteresovani za ovaj vid rada. Međutim, 75 kolega nije dovoljno da podrži toliki broj korisnika, ali svakodnevno radimo na širenju našeg tima.”, kaže Milica Krstić, tvorac platforme Siguran prostor i psihoterapeutkinja

Ova inicijativa je odlična jer obezbeđuje da profesionalna pomoć bude pristupačna svakom. Proces pronalaženja odgovarajućeg terapeuta često ume da bude zamoran i težak. Siguran prostor ga znatno olakšava jer možete da upoznate različite terapeute i izaberete onog koji vam najviše odgovara. Takođe, mogu se odabrati i isprobati različite vrste psihoterapije.

Nakon pandemije, na već rovitom prostoru usled kriza, ratova i nemaštine, sve veći broj ljudi treba podršku. Cilj platforme Siguran prostor je da obezbedi besplatnu psihoterapiju, podigne svest o psihoterapiji i umanji broj suicida.”- Milica Krstić

 

Dodatne informacije možete pogledati na njihovom Instagram profilu.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare