Sport

Trijumf nedelje: Mihailo Petrović iz Partizana

Mihailo Petrović je 15-ogodišnji dečak, poreklom iz Prokuplja, a trenutno plejmejker i kapiten u klubu Partizan Nis iz Beograda.

Mihailo Petrović je 15-ogodišnji dečak, poreklom iz Prokuplja, a trenutno plejmejker i kapiten u klubu Partizan Nis iz Beograda. Nosi broj 5, a objasnio nam je kakav je uticaj imala porodica na njega, kada mu se javila ljubav prema košarci i kako se uklopio.

Koraci ka uspehu u svetu košarke

Sa treniranjem košarke krenuo je u prokupačkom klubu Probasketi to sa svojih 7 godina. Na njega je, kako kaže, uticao stariji brat, koji je tada već uveliko trenirao, kao i otac, koji je košarkaški trener. Odlučio je da želi da se oproba u tome i tako je sve počelo. U tom klubu je bio sve do prelaska u crno-bele redove.

Taj osećaj se ne može opisati rečima, odgovara Mihailo na pitanje kako je reagovao na poziv Partizana da zaigra za njihov tim, za koji odmalena navija.

Odvajanje od porodice i prijatelja mu je u početku teško palo, kao i promena škole, ali dodaje da se vremenom navikao i da sada sve odlično funkcioniše. Trenutno je prva godina srednje škole i pohađa VIII beogradsku gimnaziju i trudi se i uči da bi bio što bolji đak.

Sam dolazak u novi klub može da bude malo teži. Međutim, Mihailo je sve te momke, kako kaže, znao i lepo su ga prihvatili, a i sama atmosfera među igračima je super.

Sa leva na desno: Bogdan Bogdanović, Mihailo Petrović, Buddy Hield; foto: Košarkaški kamp „Bogdan Bogdanović“

S obzirom da mu se san da zaigra za Partizan ostvario, on ne prestaje da sanja. Želi i trudi se da svakim danom bude još bolji.

Uzor mu je Majkl Džordan, a evropski klub za koji bi želeo da zaigra je Real Madrid. Što se tiče NBA lige, voli i prati Chicago Bulls-e.

Najkorisniji igrač

Najponosniji je na Turnir regiona 2017. godine, koji je održan u Kragujevcu. Tada je bio izabran za MVP-a, odnosno za najkorisnijeg igrača turnira.

Mihailo Petrović; foto: privatna arhiva

Nastup u reprezentaciji

Pored Partizana, Mihailo igra i za reprezentaciju, trenutno za U-16 kategoriju. Trenutno se tim reprezentacije nalazi u Turskoj, Sakariji. Želimo im puno sreće i uspeha i, naravno, medalju i trofej!

Mihailo Petrović; foto: privatna arhiva

Vera u sebe je ključ svega, dodaje Mihailo za kraj.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare