Sport

Trijumf nedelje: Sa samo 13 godina prešao u beogradski klub „Dynamic“

"Kada su me pozvali iz Dynamic-a bio sam presrećan. Velika mi je čast da igram u ovako velikom klubu, a ovako mlad."

Trijumf ove nedelje je 13-ogodišnji dečak, iz Prokuplja, koji igra poziciju centra u beogradskom košarkaškom klubu Dynamic – Lazar Radović. Da li mu je teško bilo na rastanku sa porodicom i drugarima i na to kako postiže da uklopi školske obaveze sa svojim omiljenim sportom, Lazar nam je dao odgovore.

Svoje prve košarkaške korake je, kako kaže, napravio sa 7 godina u košarkaškom klubu Topličanin iz njegovog rodnog mesta Prokuplja. Još kao mali je voleo da gleda košarkaške utakmice, a najveći uzor mu je njegov stariji brat. Nakon pet godina provedenih u Topličaninu, jedno vreme je proveo u košarkaškom klubu Probasket, takođe iz Prokuplja, a onda je usledio poziv da zaigra i u niškom Konstantinu. Nakon nekoliko provedenih meseci u niškom košarkaškom klubu Konstantin, zaigrao je za beogradski Dynamic. I sada je tu.

Foto: privatna arhiva

Kada su me pozvali iz Dynamic-a bio sam presrećan. Velika mi je čast da igram u ovako velikom klubu, a ovako mlad, govori za Youth Vibes Lazar.

Kako Lazar ide u školu, a usput i trenira, otkrio nam je da je to ponekad teško, ali da su im treninzi skoro uvek usklađeni. Iako je nekad naporno, trudi se da stigne na svaki trening. Ovaj 13-ogodišnji dečak napušta svoj dom i ide putem svojih snova.

Nijedan rastanak nije lak, kaže Lazar i dodaje da mu najviše nedostaje društvo iz stare škole, kao i sestra i roditelji. Kako je vreme lek za sve, tako se i on već navikava na život u Beogradu i kaže da nije strašno.

Skoro svaki dečak ima svog idola na koga želi da se ugleda. Tako svog idola ima i Lazar, a nas je zanimalo ko je to.

Moj idol je Nikola Jokić i on je jedan od razloga zbog kojeg sam počeo da treniram baš ovaj sport. A zašto baš on? Hm… Zato što se jako proslavio u svojoj košarkaškoj karijeri i jedan je od Srba koji igraju za NBA. Takođe, igram na istoj poziciji kao i on, tako da dosta učim od njega.

A želja da i Lazar nastupi u NBA ligi kod njega postoji. Lazarov dolazak u redove Dynamic-a, njegovi sadašnji saigrači lepo su prihvatili, čak i bolje nego što je i on sam očekivao, kaže Lazar i dodaje da uvek vlada opuštena atmosfera u timu i da su svi vrlo složni, što je najbitnije.

Kako je nastupio na velikom broju takmičenja, zanimalo nas je, koje je njemu najlepše ostalo u sećanju i zašto baš to?

Nešto što je najbitnije za moju dosadašnju košarkašku karijeru bio je turnir regiona u Kragujevcu. Tamo su mogli da me vide košarkaški stručnjaci i treneri iz cele Srbije, kaže i dodaje da je to dosta uticalo da bude ovde gde je sada.

„Ne plašite se poraza, plašite se propuštene prilike“, to je Lazarov životni moto.

Ove rečenice se uvek setim kada nisam siguran da li nešto treba da uradim ili ne, govori Lazar.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare