Lifestyle

Uspešni mladi: Blog kao slobodna zona

Bila sam zadovoljna samom idejom da postoji mesto na internetu koje je samo moje i gde imam slobodu da pišem o onome što bih i sama čitala, navodi Danijela.

Danijela Nikolić, devetnaestogodišnjakinja iz Beograda, od ove godine student Fakulteta političkih nauka, ima bezbroj hobija. Volontira, ide na radionice, uživa u čitanju, obilaženju raznih izložbi, ali i gradova i sve te svoje utiske i razmišljanja prenosi na svom blogu Girly World.

Blog je otvorila 2015. godine zajedno sa svojom najboljom drugaricom Anđelom Jović, ali su ubrzo shvatile da je rad u dvoje teži za funkcionisanje, te je svaka vodila svoj. Na pitanje da li je imala određeni cilj na samom početku Danijela je rekla da nije.

Bila sam zadovoljna samom idejom da postoji mesto na internetu koje je samo moje i gde imam slobodu da pišem o onome što bih i sama čitala, navodi ona.

Trenutno njen blog broji 343 pratilaca, a svaki post satkan je od teksta u kome prenosi svoja saznanja i utiske, i fotografija koje ga upotpunjuju. Kada piše, obično nakon istraživanja o samoj temi pokušava da oblikuje mišljenje o njoj i pisanje joj u tome dosta pomaže

Danijela Nikolić; foto: privatna arhiva

Što se tiče Danijelinih postova, možeš pronaći razne. Postoji dosta stvari koje je obrađivala, tako da se za svakog nađe nešto što će ga zanimati. Piše o aktuelnim temama i onim koje je u datom trenutku najviše zanimaju. Nekada piše o svojim putovanjima, knjigama i filmovima koji su je inspirisali, ali je u poslednje vreme najviše interesuju teme poput ličnog razvoja i mentalnog zdravlja. Pisala je i o održivoj modi, znamenitim ženama Srbije, mestima kao što su Vojvodina i Provansa, o tome šta je u skorije vreme čitala, gledala, slušala.

Uskoro bi na njenom blogu trebalo da podeli svoje utiske sa volontiranja, ali i omladinske razmene na kojoj je bila pre nekoliko nedelja. Pored postova, svoja razmišljanja deli i na svom instagram profilu.

Bitno je pričati, pisati i razmenjivati mišljenja. I tako se uči, tako se raste, kaže Danijela.

Danijela deli svoja mišljenja o slobodi, feminizmu. Svesna je toga da postoji mnogo manjih i većih borbi koje svaka od nas treba da vodi kako bi sledeće generacije sutra imale i bolje uslove nego mi, jer uvek je bitan napredak.

foto: privatna arhiva

Volela bih da se sam termin feminizam ne posmatra negativno i s gađenjem, jer ženama koje su se izborile za ono što imamo dugujemo bar to da naziv pokreta koji je objedino ono što su one uradile bude poštovan, govori za YV.

Danijelin odgovor na pitanje šta joj je blogovanje donelo, bilo je da je upoznala divne ljude, otkrila je kako je to biti glavni i odgovorni urednik nečeg što je samo tvoje, naučila je dosta o fotografiji i da je pisanje nešto što voli beskrajno. Takođe, još jedna bitna lekcija iz blogovanja, jedinstvenost i originalnost onakva kakvu u svi u sebi imamo najviše ceni i istinski oseća.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare