Društvo

Vasko žabata: Internet senzacija koja je ujedinila region

Čini se da ne postoji TikTok ili Twitter korisnik koji u proteklih par dana nije čuo za takozvanog "Vaska žabatu".

Reč je o bugarskom hitu romskog benda „Kamčia orkestar“, u originalu poznatom kao ,,Kombajn – vršalica“. Ova pesma je u Bugarskoj popularna godinama, ali je posredstvom društvenih mreža, sada poznata u čitavom regionu.

Sve je počelo na TikTok-u koji poslednjih godina diktira muzičke trendove. Nakon što je pesma postala viralna na toj društvenoj mreži, usledila je lavina mimova na ostalim.

https://twitter.com/Slaba_Vajda/status/1556565391077527552?s=20&t=OQymucpMCUfE2tZNud7vbQ

O čemu se zapravo radi?

,,Na kitarata Vasko žabata, toi ste sviri dragi gosti samo za vas“ – prevodi se kao : ,,Na gitari je Vasko žaba, on će svirati, dragi gosti, samo za vas.

Drugi refren otkriva i drugog junaka.

 Na mikrofona Ceca mecata, toi ste pei dragi gosti samo za vas.

Interesantno je da pesma baš i nema nekog smisla, ali je neverovatno pevljiva i lako ulazi u uši, čemu svedoči to da se mnogi bude i ležu sa ovom pesmom u glavi, a sve češće se može čuti i svuda na ulici.

Još jedna činjenica koja je zbunila većinu usled nerazumevanja teksta – Vasko nije pevač, već, kao što i sami stihovi govore, gitarista benda. Članovi benda i dalje nastupaju, ali sigurno nisu očekivali ovakvu popularnost njihove pesme. Sudeći po tome da slušanost nedeljama ne opada – imaće pune ruke posla.

Ako ti ova pesma ne izlazi iz glave – žao nam je, ali nemamo lek za tebe. Pokušaj sa posetom nekom aktuelnom muzičkom festivalu. Možda pomogne makar do nekog narednog hita.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare