Lifestyle

Anime petkom: Nana

Priča o dve devojke istog imena čije prijateljstvo ne raskida nijedan dečko, biznis ili problem.

Žanr: Romansa, muzika, komedija

Epizode: 47

R + – Blaga golotinja

Nana… Kako to da su biti srećna i ostvariti svoje snove dve različite stvari? Ni sada još uvek ne znam zašto?

Priča o dve devojke istog imena čije prijateljstvo ne raskida nijedan dečko, biznis ili problem.

SINOPSIS

Nana Komatsu je bespomoćna, naivna dvadesetogodišnjakinja koja se lako zaljubi i postane zavisna i prilepljena za one oko sebe. Iako njeguje ambiciozne snove da se ukloni iz svojih provincijalnih korijena i pronađe svoj pravi poziv, ona na kraju putuje u Tokio sa skromnim razlogom da juri svog trenutnog dečka Shouji Endo-a.

Nana Osaki je, s druge strane, ponosna, zagonetna pank rok vokalistkinja sa slične ruralne sredine, koja neguje želju da postane profesionalna pevačica.

Sudbonosnim susretom na putovanju ka metropoli okupljaju se mlade žene istog imena, što dovodi do lanca događaja koji na kraju rezultiraju deljenjem stana. Kako se njihovo prijateljstvo produbljuje, njih dvoje pokušavaju da se podrže kroz guste i tanke, svoje duboko isprepletene živote ispunjene romantikom, muzikom, izazovima i slomljenim srcima koji će na kraju testirati njihovu naizgled neraskidivu vezu.

TEMA

Ono što izdvaja ovaj anime od ostalih shoujo anime-a jeste odlični karakteri koji imaju upečatljivu realnu težinu. Svako od nas se može prepozanti u ovim likovima. Ai Yazawa (tvorac anime-a) je odradila odličan posao a i činjenica da dugo radi na ovome dosta toga govori.

Kroz anime se provlači i komedija, nekada kao uvertira za dramatični događaj. Drastična razlika između dve Nane je odličan kontrast a opet daje nam lepu sliku suživota ljudi koji ne misle isto i ne vole iste stvari.

Ovo je dirljiva priča o prijateljstvu, stvaranju jakih ljudskih veza i održavanju istih. Same sigurno ne bi uspele da se izbore sa iskušenjima a zajedno prolaze kroz sve. Iskustvo jedne biva korisno za drugu i tako sve dok ne shvate da sve što imaju su jedna drugu.

Senke i boje su ono što drži ovaj anime na nogama jer karakteri su visoki i tanki. Za mnoge to predstavlja ne tako lepu pojavu ali se nakon određenog vremena naviknemo na to. Pored toga detalji su svuda i lepo dočaravaju ovu lepu priču.

Definitivno je muzika ono što fascinira u ovom anime naslovu. Nećete preskočiti niti jedan opening ili ending jer su pesme odlične. Ai Yazawa je stvorila dva imaginarna benda koji se odlično stapaju u priču i čine je još upečatljivijom.

ZAKLJUČAK

Ovaj anime se nalazi na svim listama najboljih anime-a. Mnogi su čuli za njega, nalazi se na listi za gledanje ali ga retki pogledaju.

Nećete pogrešiti sa ovim anime naslovom jer je očaravajuć.

Moja ocena: 9/10

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare